Atatürk Stadı’nın önünden startı verilen 21 kilometrelik yarışa, farklı yaş gruplarından 190 atlet katıldı. Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi’nin de takip ettiği yarı maratonun izleyicilerinin arasından 2012 Londra Olimpiyatları'nda kadınlar 1500 metrede altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin, 100 metre engelli Avrupa şampiyonu Nevin Yanıt ile milli atlet Halil Akkaş’ın da yer alması sporseverlerin ilgisini çekti. Erkekler kategorisinde ilk sırayı alan Etiopyalı Demie Biruk Getachew 1.06.33’lük derecesiyle varış noktasına ulaşırken, Hasan Pak 1.06.43'le ikinci, Serkan Kaya 1.07.58 ile üçüncü sırayı aldı. Kadınlarda 1.19.54'lük derecesiyle finişi gören Mehtap Sızmaz’ın ardından Londra Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil eden Bahar Doğan 1.23.48’le ikinci, Süheyla Adıyaman 1.24.07’le üçüncülüğü elde etti. Yarışta birinciler 3 biner, ikinciler 2 bin 500’er, üçüncüler ise 2 biner TL para ödülü kazandı.

Kadınlar birincisi Mehtap Sızmaz, yarış sonrasında “Bu birinciliğimi tüm şehit ailelerine hediye ediyorum” derken, Atletizm Federasyonu’na sitem etti. Sızmaz, “Türkiye'nin en iyi ikinci derecesine sahip olmama rağmen Londra Olimpiyatları’na götürülmedim. Buna tepki için Balıkesir'e sadece kazanmak için geldim ve çok rahat bir yarışta birinci oldum” şeklinde konuştu.

Balıkesir'de halen Atletizm İl Temsilcisi olarak görevini sürdüren 70 yaşındaki İsmail Akçay, “Eski öğrencim olan Federasyon Başkanı Mehmet Terzi’yle birlikte Aslı, Nevin ve Halil'in bir çok daveti geri çevirip, adıma düzenlenen yarışmaya gelmesi beni hem onurlandırdı hem çok mutlu etti. Onlara ne kadar çok teşekkür etsem azdır” dedi. Olimpiyat şampiyonu Aslı Çakır Alptekin, “Burada olmaktan çok mutluyuz. İsmail ağabey yeni atletler ve maratoncular yetişmesine öncülük ediyor. Her zaman onun yanında olacağız” diye konuştu.