Galip Dere Plajı'nda 15 ülkeden, 17 erkek ve 17 kadın takımının katıldığı şampiyonada Cevat Şimşek ve Ozan Yağız'dan oluşan Türkiye, Rusya Milli Takımı oyuncuları Maxim Selyutin - Ruhsan Dayanov karşısında 21-10 ve 21-16’lık skorlarla kaybederek 4’ncü oldu. Şampiyonanın erkekler bölümünde final maçını Sergi Tarasov-Oleksandr Poltoratskyi’den oluşan Ukrayna (1) ile Mykola Tsapkalenko-Anton Koshkarov ikisinden oluşan Ukrayna (2) takımları oynadı. Ukrayna (1) takımı rakibini 21-18 ve 21-17’lik skorla 2-0 yenerek İşitme Engelliler Plaj Voleybolu Dünya Şampiyonu oldu. 

 Bayanlar arasındaki maçlarda ise Birute Aşeknaviciute-Ingida Milkintaite’nin oynadığı Litvanya’yı 21-14 ve 25-23’lük skorla 2-0 yenen Lıliia Larashevska-Olena Onokalo ikilisinden oluşan Ukrayna (1) takımı dünya şampiyonu oldu. Elizaveta Alexeeva-Ekatarine Kireeva’dan oluşan Rusya (1) takımını 17-21, 21-9 ve 15-10’luk skorla 2-1 yenen Alina Zagrebelko- Kateryna Polishchuk ikilisinden oluşan Ukrayna (2) takımı ise şampiyonada 3’ncülüğü elde etti.

 Maçlarının sona ermesinin ardında saha içerisinde yapılan madalya töreninde erkeklerin birincisine Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, kadınların birincisine ise Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu tarafından kupa ve madalyalarını verildi.

 Şampiyonadan oldukça iyi bir skor elde ettiklerini belirten Türk Mili takımın başarılı oyuncularında Cevat Şimşek, "20 günlük kamp sürecinde çok iyi çalıştık 4’ncülük bizim için iyi bir derece. Bundan sonraki şampiyonalarda ilk 3’e girmek istiyoruz" dedi.Partneri Ozan Yağız’ın ilk kez plaj voleybolu oynaması nedeniyle sonucun güzel olduğunu ifade etti.

 İlk kez İşitme Engelliler Dünya şampiyonasına ev sahipliği yaptıkları için mutluluk duyduklarını belirten Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, “Farklı spor etkinliklerine ev sahipliği yaptığımız halde işitme engelliler şampiyonasına ev sahipliği yapmak çok anlamlı. ‘Herkes için Alanya’ sloganıyla engellilere uyumlu bir kent hedefiyle çalışıyoruz. Ulusal ve uluslararası anlamda çok önemli bir organizasyon” dedi.

 

ÖY (SU/RT)