Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Diyadin Gezer, Diyarbakırspor'un dönüşü olmayan bir yola girdiğini belirterek, kalan 6 maçta her kesime destek çağrısında bulundu.

Kulup binasında yapılan kahvaltılı basın toplantısında konuşan Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Nurullah Edemen, uzun süreden beri yaşanan sıkıntıların eski yöneticileri ve taraftarı kulüpten uzaklaştırdığını belirterek, "Bu girişim, sıkıntılı günler geçiren kulübe büyük katkı sunacak. Bu organizasyonu düzenleyen ve katılanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkan Vekili Diyaddin Gezer de, kişisel tartışmaların artık bir kenara bırakılması gerektiğini belirterek, valilik ve belediye başkanları başta olmak üzere sivil toplum örgütleri temsilcileri ve işadamlarının kulübe destek çıkması çağrısında bulundu.

Takımın dönüşü olmayan bir yolda olduğunu ifade eden Gezer, "Diyarbakırspor'un düşmesine neredeyse herkes kesin gözüyle bakıyor. Bizim oluşturduğumuz girişim veya komisyon, maddi destekten çok manevi anlamda destek olmaktır. Bizim görevimiz bu takımı küme düşmekten nasıl kurtarabiliriz. İl valisi başta olmak üzere büyükşehir belediye başkanı ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, işadamlarıyla görüşeceğiz. Bunu da çok kısa süre içerisinde yapacağız. Bugün saat 15.30'da futbolcuların idmanını izleyeceğiz. Kalan 6 maçta takıma sahip çıkılması gerek. Hafta sonu maçlarını izleyeceğiz. Ancak takımın nasıl kurtulacağı yönünde katkı sunacağına inandığımız herkesle görüşmelerimiz olacak" diye konuştu.

Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜNSİAD) Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu ise, 4 gün eski kulup başkanı Abdullah Akyıl öncülüğünde, STK temsilcileri ve eski yöneticilerden bazılarının bir araya geldiğini belirterek, "Kentin dinamiklerinin temsilcilerinden oluşan komisyon, Diyarbakırspor'un yaşadığı sıkıntılarına dikkat çekip, ilgili yerlerle temas kurmayı hedefliyor. Bulunduğumuz süreç tartışmaların yapılacağı dönem değil, destek vermek dönemidir. Kulübün ligde kalmasını sağlamak için hepimizin destek vermesi gerekiyor. Tartışmalarımızı bir süreliğine ertelemeliyiz. Sivil toplum örgütleri olarak, kalan lig maçlarında stada gelmek suretiyle destek sağlamalıyız. Gün, bugündür. Herkesin üzerine düşen sorumluluğu vardır, bu sorumlulukları yerine getirmeliyiz"

Eski Başkan Abdullah Akyıl da, camianın zor gününde kulübün yayında olması gerektiğini ifade ederek, "Deplasman dahil, her maça gidip takıma destek sunacağız. Bu haftaki Gaziosmanpaşa maçını alırsak, gerisi gelir" şeklinde konuştu.



SK(GG/Aİ)