Pazar günü oynanan maçı Southampton 1-0 kazandı.

BBC Sport yöneticisi Steve Rudge, “Premier Lig’i seyredebilmek izleyicilerimiz için muhteşem oldu.Bu oyunu izleyicilerimize şifresiz yayınlamaktan büyük memnuniyet duyduk” dedi.

Maç, BBC One televizyon kanalı, BBC’nin dijital video platformu iPlayer ve BBC Sport internet sitesi ile cep telefonu uygulamasından gösterildi.

Koronavirüs salgını nedeniyle maçların seyircisiz oynanması üzerine geçen aydan itibaren başlayan liglerde bazı maçlar şifresiz yayınlanıyordu.

Everton ile Liverpool arasında 0-0 biten maçı 5.5 milyon kişi izlemişti.

Premier Lig tarihinin en çok izlenme rekorunu ise 5.7 milyon ile Southampton – Manchester City karşılaşması kırmış oldu.

İngiltere’nin unutulmaz golcülerinden ve BBC’nin en önemli spor programı Match of the Day’in sunuculuğu yapan Gary Lineker Twitter hesabından “5.7 milyon kişinin izlediği BBC’deki @southamptonFC ile @ManCity maçı Premier Lig’in şimdiye kadar en çok izlen maçı oldu. Bu kadar uzun zaman almasına inanmıyorum” yazdı.

Lineker bir diğer mesajında da yayın hakkı için ödeme yapan Sky Sports ve BT Sport’u, Premier Lig’i küresel bir konuma getirdikleri için övdü ve “Biz maç özetlerimizle ve birkaç canlı yayınla mutluyuz. Yerimizi biliyoruz” dedi.

Eylül’deki Fransa açık için bilet satışı yapılacak: Yüzde 50-60 kapasite öngörülüyor

2018’deki çeyrek final maçında tribünler kalabalıktı

ReutersCopyright: Reuters

2018’deki çeyrek final maçında tribünler kalabalıktıImage caption: 2018’deki çeyrek final maçında tribünler kalabalıktı

Fransa Tenis Federasyonu, Eylül’de düzenlenecek Fransa Açık tenis turnuvasına bilet satışı yapmaya başlayacaklarını açıkladı.

9 Temmuz’da başlayacak satışlar duruma göre iptal edilebilecek. Bilet alan kişilerin müsabakaları izleyip izleyemeyeceği Eylül ortasında netleşecek.

En fazla dört kişilik grupların yan yana oturmasına izin verilmesi, gruplar arasında da birer sandalye boşluk bırakılması planlanıyor.

AFP’ye göre toplam kapasite eskisinin yüzde 50-60’ı civarında olacak.

27 Eylül’den 11 Ekim’e kadar süren turnuvaya günde 20 bin seyircinin katılması bekleniyor.

Fransa’daki koronavirüs salgının hafiflemesi durumunda daha fazla bilet satışa çıkarılabilecek. Durumun kötüleşmesi durumda da bazı biletler iptal edilecek.

Bugüne kadar 200 binden fazla vaka tespit edilen ülkede ölüm sayısı da 30 bin civarında.