Almanya'da yetişen ve tüm kariyerlerini bu ülkede yapan üç ünlü Türk futbolcu, İngiltere'de AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile fotoğraflar çektirerek bir anda Almanya gündemine girdi.

Premier Lig'de yüksek formuyla dikkatleri üzerinde toplayan İlkay Gündoğan'ın “Sayın Cumhurbaşkanım'a saygılarımla” yazarak imzaladığı Manchester City formasını geniş tartışmalara neden oldu.

Alman kamuoyunda tepkiyle karşılanan Erdoğan'a Türk kökenli Alman futbolcular tarafından böyle açık bir desteğin verilmesi, yarın ilan edilecek Alman ulusal takım kadrosunda belki de bir değişiklik yaratacak. Alman taraftarların büyük tepkisiyle karşılaşan Erdoğan ile birlikte poz vermeyi, soyal medyada da sert dille eleştiren paylaşımlar dikkat çekti. 

GÜNDOĞAN: FUTBOL POLİTİKAMIZ DEĞİL, HAYATIMIZDIR

İlkay Gündoğan'dan resim çektirmeye yönelik bir açıklama geldi. Gündoğan: “Futbol bizim hayatımızdır, politikamız değil.” dedi. 

Tepkiler üzerine yazılı açıklama yapan Gündoğan, "Bu fotoğraf ile siyasi bir mesaj verme ya da seçim kampanyasına destek sağlama gibi bir hedefimiz yoktu” dedi ve Türkiye kökenli Almanya vatandaşları olarak Cumhurbaşkanlığı makamına saygılarını belirten bir jestte bulunmayı amaçlamış olduklarını kaydetti. 

Gündoğan ayrıca Almanya ile Türkiye arasındaki diplomatik gerginliğe atıfta bulunarak, "İki ülke arasındaki gergin ilişkileri göz önüne alarak bu görüşmeyi kendi sosyal kanallarımızdan yayınlamadık” dedi. Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde doğan Gündoğan, "Almanya'nın milli oyuncuları olarak DFB'nin değerlerine bağlıyız ve sorumluluklarımızın farkındayız” ifadesini kullandı.

Almanya Milli Takım Menajeri Oliver Bierhoff bu buluşmayı ele almak üzere Özil ve Gündoğan ile bir görüşme yapacaklarını söyledi. Her iki oyuncunun da Alman Milli Takımı'nın Salı günü açıklanacak Dünya Kupası aday kadrosunda yer almasına kesin gözüyle bakılıyordu.