İlhan Mansız, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde düzenlenen ve TRT Spor tarafından canlı yayınlanan 'EURO 2012' konulu söyleşiye katıldı. Daha önce söyleşiye katılacakları açıklanan Yıldıray Baştürk, Nihat Kahveci ile Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, mazeret bildirerek programa katılmadı.

Salondakilerin coşkulu tezahüratı ile karşılanan ve gördüğü ilgi nedeniyle mutlu olan İlhan Mansız, sözlerine "Eski günlerimi anımsattınız" diyerek başladı.

1974 Dünya Kupası'nın efsane golcüsü Polonyalı Lato'nun "Keşke Polonya'da Türkiye de olsaydı" sözlerinin hatırlatılması üzerine İlhan Mansız, "Artık gerek Avrupa, gerek dünya futbolunda söz sahibi olabilmek için böyle turnuvalara katılmak gerekir. Hem futbolumuz ilerlesin, hem de dünyaya Türkiye'yi tanıtmada başarılı olalım" dedi. Polonya'dan sonra Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası organizasyonunda Türkiye'nin mutlaka yer alması gerektiğine dikkat çeken İlhan Mansız, "Türkiye'de başarı çok kısa sürede elde edilmek isteniyor. Başarı için zaman ve sabır gerekiyor. Uzun bir süreçten geçerek ancak başarı gelebilir. Başarı adına sağlam adımlar atıp, kısa vadeli başarıları beklemeyip geleceğe yatırım yapmak gerekiyor" diye konuştu.

ÇARŞI YORUMLANMAZ, ÇARŞI YAŞANIR

İlhan Mansız, Akdeniz Üniversitesi Beşiktaş Taraftar Grubu'na mensup bir kadın taraftarın EURO 2012'de hangi ülkeyi favori gördüğü yönündeki sorusuna ise, "Favorim İspanya ve Almanya. Almanya, performansı ve fizik gücü yüksek bir takım. İspanya top tekniği ile futbolseverlerin gönlünde taht kurdu. Turnuvada favorilerin dışında Hollanda, İngiltere, İtalya'yı da sürpriz şekilde finalde görebiliriz" diye konuştu. Ayrı taraftarın 'Çarşı' grubu hakkındaki düşüncelerini sorması üzerine İlhan Mansız, "Çarşı grubu yorumlanmaz, Çarşı grubu yaşanır" karşılığını verdi.

2020 İÇİN LOBİ ÇALIŞMALARI ÖNEMLİ

Mansız, EURO 2012'nin yıldızının kim olacağı yönündeki soruya ise İtalya adına Mario Balotelli'yi gösterdi. Spikerin Galatasaraylı eski futbolcu Kosecki'yi hatırlatması üzerine, "Kosecki, futbolcu kimliği ile Galatasaray'da kendisini kısa sürede kanıtladı. Kosecki Galatasaray'da kısa sürede oynamasına rağmen, gerek Polonya'nın gerekse Galatasaray adına efsane listesine girdi" dedi.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na aday olan Türkiye'nin nasıl çalışması gerektiği yönündeki bir başka soruya ise İlhan Mansız, "İşin sportif açısına gelindiğinde altyapıya önem verilmesi, başarının elde edilebilmesi için uzun vadede planlamaların yapılması, modern çağın futboluna yönelik çalışmaların yapılması gerekiyor. Ayrıca lobi çalışmalarına önem vermemiz gerekiyor" karşılığını verdi.

Ömer Kepenek adlı öğrencinin, "2002 Dünya Kupası'nda Roberto Carlos'a attığın çalımı anlatır mısın?" şeklindeki sorusu üzerine "Burada top yok ki göstereyim" diye karşılık veren İlhan Mansız, "Zaten liglerde sergilediğim bir hareketti. Yapabildiğime emin olduğum bir hareketti. Planlanmış bir hareket değil. Roberto Carlos'a denk gelmesi tamamen bir tesadüf" dedi.

Bir öğrencinin "Adı şikeye karışan bir futbolcu maça nasıl konsantre olur?" şeklindeki sorusu üzerine TRT spikeri, Mansız'dan yanıt vermemesini istedi.

İlhan Mansız, bir öğrencinin "Antrenörlük yapmayı ne zaman düşünüyorsun?" şeklinde sorusuna ise "Buraya UEFA tarafından 2002 Dünya Kupası nedeniyle bize verilen (A) Lisansı güncellemeye geldik. 53 ülkede geçerli bir lisans. Ancak şimdi başka bir spor dalına projem var. Şu anki çalışmalarım ona yoğunlaştı. O projeyi bitirdikten sonra futbolun içinde teknik direktör veya sportif direktör olarak yer almak istiyorum" yanıtını verdi. Panelden sonra futbolseverler İlhan Mansız ile fotoğraf çektirdi.