Yoğun ilgiyle izlenen boks maçı, magazin, ekonomi ve siyaset dünyasından çok sayıda ismi biraraya getirdi.

Aralarında dünyaca ünlü Otto Versand markasının sahibi Alman milyarder Michael Otto, eski dünya boks şampiyonu Dariusz Michalezewski, Arthur Abraham, Juan Gomez, Regina Halmich, eski futbolculardan Marcel Jansen, Ivan Klasnic, Rodolfo Cardosespor ve çok sayıda seçkin davetli geç saatlere kadar toplam on boks maçı izleyerek farklı bir gün yaşadiıar.

CHP VE HDP MİLLETVEKİLLERİ DE KATILDI

Galaya bir süredir Almanya'da yaşayan sanatçı Ferhat Tunç ile Türkiye'den CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP milletvekillerinden Mithat Sancar ve Alican Önlü'nün de katılarak, Otto Versand markasının sahibi Michael Otto ile sohbet etmeleri dikkat çekti.

GECEYE HARUTYUNYAN İLE DUMANOV'UN İDDİALI MAÇI DAMGA VURDU

Boks maçının yapıldığı akşama, İslam Dumanov ( Kafkas kökenli Rus) ile Artem Harutyunyan'ın (Ermeni kökenli Alman) maçı damga vurdu.

İlk 5 rauntta Rus rakibini sert vuruşlarıyla zorlayan ve puan toplayan Harutyunyan, sonraki rauntlarda rakibinin yer yer baskın atakları sonucu zor anlar yaşadı. 10'ncu rauntun sonuna gelindiğinde maçın galibi bilinmediği için salonda bir süre sessizlik yaşandı. Maçı değerlendiren hakemlerin Artem Harutyunyan'ın (29) Rus rakibi İslam Dumonov'u (27) sayı ile (97:93, 95:95, 98:92) yendiğini açıklaması başta Universium Boks Kulübü sahibi İsmail Özen-Otto'yu sevindirdi.

Maçı ZDF'e değerlendiren  Harutyunyan, sonucun kendi beklediği gibi bittiğini açıklayarak rakibini kutladı: Harutyunyan'ın tersine Dumanov ise; son beş rauntta kendisinin üstün oyun sergilediğini ileri sürerek hakemlerin verdiği kararından memnun olmadığını belirtti.

Harutyunyan düne kadar IBO gençler hafif ağır siklette( 63, 503 kg) kemeriyle bugüne kadar yaptığı sekiz maçın hepsinde de rakiplerini yendi. Dumanow ise 12 maçın ikisinde yenilgi yaşadı

ZDF- UNIVERSUM PARTNERLİĞİ GELECEK YIL BELLİ OLACAK

Dünkü iddialı maçı canlı olarak yayınlayan Alman kamu kanalı ZDF, Universum Boks Kulübünün 2020 Şubat veya Mart ayında düzenleyeceği bir maçı daha canlı olarak yayınladıktan sonra, Unıversum ile birlikte partner olarak yola devam edip etmeyeceğine karar verecek. ZDF, 2002'den Universum'um iflasa başvurduğu 2010 tarihine kadar tüm maçları canlı olarak yayınlamıştı..