Yazılı bir açıklama yapan Hacıosmanoğlu, şunları söyledi;

"Kuralları iradeyle, dürüstçe ve cesurca uygulamak, çocuklarımıza gelecekte temiz bir futbol bırakmak ve Türk Futbolunu yarınlara taşımak adına, Türkiye Futbol Federasyonu'nun 27 Şubat 2012 tarihinde yapılacak Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'nda, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na adaylığımı ilk açıklayan isim olmuştum. Adaylığımı açıklamamın hemen ardından, futbol ailemizin önemli isimleri tek tek arayarak tebrik ettiler ve destek mesajlarını ilettiler. Karadeniz'imizin Orduspor Başkanı'ndan, Güneydoğumuz 'un Van Belediyespor Başkanı'na; Akdeniz'imizin Fethiyespor Başkanı'ndan, Ege'mizin Altay Başkanı'na kadar, yurdumuzun dört bir yanındaki güzide kulüplerimizden tam destek aldım. Sembolik olarak isimlerini verdiğim kulüpler ve başkanlarının yanı sıra, futbol ailemizin değerli üyelerine bize göstermiş oldukları teveccühten ötürü sonsuz teşekkür ediyorum. Ancak bu değerli desteklere rağmen, benim ve bana destek verenlerin beklediği en önemli destek maalesef bir türlü gelmedi. Bir Trabzonlu ve Trabzonsporlu olarak, Trabzonspor'un açık desteğini almadan, soyunduğum böylesi bir göreve devam etmek, ilkeli yaşamım adına bana yakışmazdı.

Pazartesi günü yapılacak genel kurulda adaylık için gerekli imza yeterliliğine ulaşmış olmama rağmen, çok sevdiğim ve gönül verdiğim kulübümden destek alamadığımdan ötürü Türkiye Futbol Federasyonu Başkan adaylığından çekiliyorum.

Öte yandan tarafıma yapılan destekleri yakinen bilmesine ve süreç içinde kendisine bu konuda ısrar eden kulüplere rağmen, Trabzonsporlu olarak Trabzonlu bir adaya destek vermeyen Sadri Şener'i de Trabzonspor camiasına havale ediyorum. Elinden şampiyonluğu alan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın adayı olan Yıldırım Demirören'e verdiği destek sonrası, bundan sonra kendisine destek verdiği başkanların boşalttığı koltuklara oturmak yakışır."


GH(UD/FG)