1998-99 yıllarında Aziz Yıldırım yönetiminde görev alan Hulusi Belgü, "Git ve bu kulüp sana layık oluncaya kadar geri gelme sakın" cümlesiyle biten tam sayfa ilanın çıkış nedenini şöyle açıklıyor:

"Biz ailece Fenerbahçe taraftarıyız. Çocuklarımdan birinin adı Alex, diğerinin adı Deivid, en büyük oğlumun adı ise Affan...Eşim Türk ve buna itiraz etmedi.

İsimlerin İnsanların karakterlerini yansıttığını düşünüyorum.

Alex her yönüyle saygı duyduğum bir isim, ben kişisel olarak tanımıyorum, kişisel bir kontağım yok. İyi bir aile babası, iyi bir futbolcu.

Bu senenin başından beri bir sürü spekülasyon oldu. Alex'in kadro dışı bırakıldığını bana büyük oğlum haber verdi. 1-2 saat sonra sözleşmenin feshedildiğini ise Galatasaraylı bir arkadaşım söyledi. Kasımpaşa maçı için stada gitmiştim. Herşeye şahit oldum, kötü oyuna üzüldüm. Hani bazı durumlarda insan çığlık atmak ister ya, o yüzden bu ilanı verdim. Alex'e yapılanlara isyan etmek istedim. Net bir şekilde duygularımı dile getirdim.

ALEX GERİ DÖNEBİLİR !..

"Alex'in artık futbolcu olarak geri dönmesi imkansız. Belki antrenör olarak, menajer olarak olabilir. Aziz Yıldırım yönetimi değişebilir; belki Aziz Yıldırım Alex'i geri isteyecek bilemezsiniz.

Bu ilanda ben Aziz Yıldırım ve Aykut Kocaman'ın şahıslarına söylediğim bir şey yok. Ben yöneticiyken Aziz Bey ile dostça ayrıldık. Aziz bey farklı bir liste ile gitmek istedi seçime, saygı ile karşılıyorum. Sadece bir kez Süreyya Ayhan için kırgınlığı olmuştu.

Süreyya Ayhan'ı niye ENKA'ya verdin diye bir kızgınlığı olmuştu o kadar O'nun dışında benim bir problemim olmadı.

"AZİZ YILDIRIM FENERBAHÇE İÇİN ÖNEMLİ BİR DEĞER ! "

Aziz Yıldırım iyi bir insan, beraber çalıştığım dönem için kendisi hakkında olumlu şeyler söylerim. Önemli bir değer Fenerbahçe için. Ama yönetsel hatalar yapıyor. Yönetsel hataları ile ilgili eleştiri yapma hakkına sahibim diye düşünüyorum. İnsanların özgürce duygularını paylaşması gerektiğini düşünüyorum.

"ALEX BİNLERCE TARAFTAR ÖNÜNDE VEDA ETMELİYDİ"

"Ben mirsad'ın jübilesini seyrettim. Bir basketbol jübilesinde salon dolmuştu, Mirsad gönüllerde o kadar yer tutmuş ki insanlar koşa koşa gitti.

Aynı şeyleri Alex'in fazlasıyla hakettiğini düşünüyorum. Alex, severek okşanarak gönderilmeliydi. Belki Alex'i bu sene başında göndermek lazımdı.

Aykut Kocaman ; -Ben Alex'i fazla kullanmayı düşünmüyorum diyerek beyanat verdi. O dönemde gönderilseydi bunlar olmayacaktı.

Takımda tuttuğu zaman Alex her zaman bir opsiyondur. Futbol oynamaya devam etmek istiyor. Geçtiğimiz sezon sonunda ayrılsaydı, bu sezona hiç başlanmadan ayrılsaydı daha iyi olurdu.

Şimdi Aykut Kocaman ve Aziz Yıldırım'ın üzerinde bir yük.

Teknik direktörü de suçlayamam...Fenerbahçe'de Alex'in gönderilmesinin problemleri hep Aykut Kocaman'ın sırtında olacak. Allah Kocaman'a kolaylık versin, sabır versin. Yarın öbür gün her maçta, alınan kötü skorda bu önüne konulacak. İşi gerçekten çok zor Aykut Kocaman'ın...

"FENERBAHÇE'DE MUHALEFET YOK"

Ben Fenerbahçe'nin yenilmemesini istiyorum. Başkan kim olursa bizim için asıl olan Fenerbahçe. Eski yöneticiler çekindikleri için değil, Fenerbahçe'ye zarar vermemek için susuyorlar.

Fenerbahçe'de muhalefet yok. İnsanlar konuştuğu zaman hainlikle suçlanıyor. Buna rağmen susmaktaki amaç önceliğin Fenerbahçe'de olması

Herkes demokratik ortamlarda rahat rahat konuşabilmeli. Ben özgürce hür irademi söyleyeceğim kanunların çerçevelediği sınırlar içinde...


UD(UD/FG)