Kentin tarihi Laeiszhalle Müzikhol Küçük Salon'da gerçekleşen konsere kentin tanınmış simalarının yanı sıra Hamburg dışından da yoğun katılım olduğu görüldü.

Solo söylediler

Türkiye'den TRT konuk sanatçısı Nusret Yılmaz ve İzmir'den konuk sanatçı Ersin Faikzade'nin katıldığı konserin sunuculuğunu Elif Ergün yaptı. Koro yöneticisi Turan Vurgun ve sazendeler ile koro üyeleri sahne aldıktan sonra konser Kürdili-Hicazkar ile başladı. Koro, Uşşak ve Nihavend olmak üzere dördü bayan, üçü erkek koro üyelerinden yedi parça solo toplam 15 parça seslendirdi. Ardından konuk sanatçı Ersin Faikzade sahne aldı.



Salonda coşku seli

Dünya İyi Niyet Elçisi ve Ekselans ünvanlı uluslararası yardım gönüllüsü, ses sanatçısı ve yazar olan Faikzade yoğun alkışlarla ellerinde beyaz eldivenlerle sahneye geldi. Annesinin kanser hastalığına yakalanmasından sonra kendisini hasta ve yardıma muhtaç insanlara adadığını belirten sanatçı Türkçe, Fransızca, İranca ve İspanyolca parçalar seslendirdi. Batı müziğinden muhteşem bir performansla parçaları seslendirdi. Dinleyenlerin arasına kadar parçaları söyleyerek giden sanatçı ilgi odağı oldu. Özellikle İzmir Marşı'nı hep birlikte ayakta seslendiren müzikseverler salonda coşku seli yaşadı.



Türk sanat müziğine doydular

Konserin ikinci bölümünde TRT sanatçısı Nusret Yılmaz sahne aldı ve Atatürk'ün sevdiği güzel şarkılardan seslendirdi. Söylenen parçalara eşlik eden müzikseverlerin kulaklarının pası silindi ve Türk sanat müziğine doydular. Yaklaşık dört saat süren konser sonrası sanatçılar ve koro üyeleri uzun süre alkışlandı.



Turan Vurgun, İsmail Bergamalı, Engin Çır, Furkan Kemer, Gürsel Bulut, Mehmet Aleksiev, Enis Arslan, Ahmet Ertekin, Erol Eskişehirli, Süleyman Öztürk'ün sazendeleri oluşturduğu konserde adeta Atatürk'ün sevdiği parçalar damgasını vurdu. Rahatsızlığından dolayı konsere katılamayan sanatçı Handan Kara'yı temsilen iki kızı hazır bulundu.