Brezilya'nın yıldızı Neymar'dan gelen haber herkesi üzdü. Genç oyuncu Kolombiya maçında sırtına aldığı darbenin ardından Dünya Kupası'na erken veda etmek zorunda kaldı.

Kolombiya maçında sakatlanan Brezilya'nın yıldızı Neymar'ın kaburgasında çatlak olduğu tespit edildi ve yıldız oyuncunun Dünya Kupası'nı kapattığı açıklandı.

Neymar, çeyrek final maçının sonlarına doğru Kolombiyalı Zuniga'nın arkadan müdahalesiyle yerde kalmış ve sedyeyle saha dışına taşındıktan sonra oyuna geri dönememişti.

Brezilya takım doktoru, Neymar'ın amelyat edilmesine gerek olmadığını fakat yıldız oyuncunun bir süre hareketsiz şekilde yatması gerektiğini söyledi.

Brezilya Teknik Direktörü Luiz Felipe Scolari ise, Neymar'ın sakatlığı için "Sahada onu avlayacakları çok açık belliydi. Son üç maçtır aynı şeyi yaşıyorduk" dedi.

Neymar daha önce de Şili ile oynanan ikinci tur maçında dizine aldığı darbe ile sakatlanmış fakat çeyrek final maçına yetiştirilmişti.

Şimdi herkesin sorduğu soru, sakat Neymar ve cezalı kaptan Thiago Silva olmadan ev sahibi Brezilya'nın yarı finalde Almanya karşısında ne yapabileceği...

Brezilya basını bugün manşete yarı final kutlamalarını değil, Neymar'ın Dünya Kupası'nı kapatmasına neden olan sakatlığı taşıdı. Bir gazetenin manşeti "Tüm ulusu etkileyen bir darbe" oldu.