Gazeteler, Trabzonspor karşısında alınan farklı galibiyet sonrasında PSV Eindhoven'un UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam ettiğini, Trabzonspor'un ağır bir yenilgi sonrası taraftarını üzerek Avrupa'ya veda ettiğini yazdı.

Ülkenin önde gelen gazetelerinden Algemeen Dagblad, "PSV'nin bir üst tura çıkması çok kolay oldu" başlığı altında kaleme aldığı haberde, "Hollanda 1.Ligi'nde bazen hatalar yapan Fred Rutten'in öğrencileri, Avrupa Ligi'nde şimdiye kadar hata yapmadı. Eindhovenlular bir üst tura Trabzonspor'u rövanş maçında da farklı yenerek çıktı. Son lig karşılaşmasında FC Groningen karşılaşmasında alınan 3-0'lık ağır yenilginin ilacı Trabzonspor oldu. Anlaşılan Türkler, FC Groningen karşılaşmasına çok iyi bakmamışlar. FC Groningen'den ders almış olsalardı çok farklı olabilirdi. İlk maçta olduğu gibi PSV'ye çok boş alan bıraktılar" şeklinde yorumladı.

De Telegraaf Dagblad Gazetesi, "PSV, Türkler karşısında yine patron oldu" başlığını kullanırken, "Karadeniz temsilcisi Trabzonspor'un PSV'ye gücü yetmedi. Trabzonspor, Avrupa Ligi'ne 4-1'lik ağır yenilgi ve 10 kişiyle veda etti. Trazbonspor gömleği PSV'ye dar geldi. Maç genelinde tüm kontrolleri elinde bulunduran PSV, FC Groningen'in acısını Trabzonspor'da aldı" yorumunu yaptı.

De Volkskrant Gazetesi, "Trabzonspor gömleği PSV'ye dar geldi" başlağını kullanırken diğer gazetelerden Het Parool ve Trouw, "Futboldan yoksullaşmış Trabzonspor, PSV'ye boyun eğdi" başlığını kullandılar