Alman Birinci Futbol Ligi Bundesliga ekiplerinden Hoffenheim’ın kötü gidişatının faturası teknik direktör Markus Babbel’e kesildi. Pazar günü kendi sahasında Werder Bremen karşısında 4-1‘lik ağır bir yenilgi alan Hoffenheim pazartesi günü teknik direktör Markus Babbel'in görevine son verdi. Teknik direktörlüğe geçici olarak 40 yaşındaki genç takım antrenörü Frank Kramer getirildi.

Mavi-beyazlılar birinci lige yükseldiği 2008’den beri ilk kez bu kadar kötü bir sezon geçiriyor. Son 10 maçında sadece 1 galibiyet alan Hoffenheim, 15'inci haftayı 16'ncı sırada kapattı. Takım ayrıca 36 golle ligin bu haftaya kadar en çok gol yiyen takımı oldu.

Kötü bilanço

10 Şubat’ta Holger Stanislawski’nin yerine takımın başına getirilen Babbel, 9 ayda 7 galibiyet, 8 beraberlik ve 14 yenilgiyle, kulüpte görev yapan en kötü teknik adam unvanını aldı. Hoffenheim Federasyon Kupası’nın birinci turunda amatör Berliner AK takımına yenilerek elenmişti.

Markus Babbel, Wolfsburg teknik direktörü Felix Magath'tan sonra bu sezon Bundesliga'da görevine son verilen ikinci teknik adam oldu.

Hoffenheim'ın yeni teknik direktör adayları arasında Alman milli takımının yardımcı antrenörü Hansi Flick’in yanı sıra Kaiserslautern’in eski çalıştırıcısı Marco Kurz ve son olarak Hollanda milli takımını çalıştıran Bert van Marwijk’in adı geçiyor.