Juventus'tan kiralanan Ziegler için teknik heyet de futbolcunun kendisi de nikah tazelemekten yana kararlıydı ancak Juventus'un tutumu, yüksek rakam istemesi burada önemliydi. Hasan Ali Kaldırım ise Milli takım kampında Bekir ile aynı odada kalarak Fenerbahçe'ye gelmek istediğinin sinyallerini vermişti.

Hasan Ali, Kayseri ve Fenerbahçe kulüplerinden haber beklerken, bu müjde gece geç saatlerde geldi. Daha önce devre arasında Kayserispor Yönetimini'ni yoklayan sarı lacivertli yönetim, sezon biter bitmez de resmi teklif ile Kayseri'nin kapısını çaldı.

Fenerbahçe, Kayserispor'dan Hasan Ali Kaldırım'ın bonservisini 4 milyon Euro'ya aldı. Kaleci Ertuğrul Karanlık ise Kayserispor'a 2 yıllığına kiraya verildi.

Öte yandan kiralık olarak forma giyen Ziegler'e Hasan Ali alınınca teşekkür edildi.

KAYSERİSPORLU HASAN ALİ KALDIRIM'IN HEDEFİ İSPANYA LİGİ'YDİ

Kayserispor'un sol bekteki başarılı genç futbolcusu Hasan Ali Kaldırım, kendisine gelen tekliflerden İspanya Ligi'nde forma giymek istemesine kadar bir çok konuda açıklamalarda bulunmuştu.

"ALT YAPI EĞİTİMİNİ ALMANYA'DA ALMANIN AVANTAJINI YAŞIYORUM"

1.5 sene önce geldiği Kayseriu'de Milli takıma yükselecek kadar yıldızı parlayan genç yetenek, "Sen mevkiinde iyilerden birisin. Bir çok takım sol bekte sorun ve sıkıntı yaşarken, sen performansını nasıl koruyorsun? Almanya'da alt yapı eğitimini almış olman bir avantaj mı?" şeklindeki soruya şu cevabı vermişti:

"Alt yapımı Almanya'da aldığım için, o disiplinle yetişmenin benim için avantaj olduğunu düşünüyorum. Tüm dünyada sol bek sıkıntısı var. Gördüğüm kadarıyla bir çok üst düzey takım sol bek arıyor. Gencim, daha ve çok çalışarak daha da iyi olmak istiyorum."

"Fenerbahçe'den veya başka bir takımdan transfer teklifi aldın mı ?" sorusuna ise genç oyuncunun yanıtı; "Teklifler kulübe veya menajerime gelir. Ben transfer olaylarına bakmıyorum. Kafamı bunlarla meşgul etmek istemiyorum. Dediğim gibi Kayserispor ile Avrupa kupalarına gitmek istiyorum. İyi bir sezon geçirmek istiyorum. Ondan sonra hayırlısı neyse bakarız. Yönetim ve Başkan nasıl uygun görürlerse öyle olsun diyorum..." oldu.

Kayserispor'lu futbolcu, "Bir çok genç yetenek aslında bir an önce 3 büyüklerden birine geçmek ister ama sen farklı düşünüyorsun...Bunun nedeni nedir?" dediğimizde ise "Evet ben farklı düşünüyorum. Kayseri'de gayet mutluyum. Uzun süre Kayseri'de kalmak istiyorum. Kayserispor'da şampiyonluk yaşamak istiyorum. Ondan sonra en büyük hayalim İspanya Ligi'nde oynamak. O ligi çok beğeniyorum. Kendimi de bu lige uygun buluyorum. Bir gün orada oynamak isterim. Hedefim bu..." şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'nin çok kaliteli oyunculara rağmen bir türlü sol tarafta verim alamamasını değerlendirmesini istediğimiz Hasan Ali Kaldırım, takım oyununun ve yardımlaşmanın önemine değinerek şöyle konuştu:

"Büyük takımda oynamak kolay değil. Hem rekabet var hem de rakipler daha dirençli oluyor. Üzerlerindeki baskı da bize oranla çok fazla. Biz onlar kadar kuvvetli değiliz. Onlardaki kadar iyi oyuncularımız yok ama biz bir takım ruhuna sahibiz. Takım olduğunuz zaman ister Barcelona olsun, ister Fenerbahçe olsun her takıma karşı iyi oynarsınız ve kazanırsınız."

Milli takımdaki gençleştirme ve yenileme operasyonuna rağmen Hollandalı çalıştırıcı Guus Hiddink tarafından Hollanda maçının kadrosuna alınmayan Hasan Ali Kaldırım, çok kısa sürede ay-yıldızlı formayı giymek istediğini de belirtmişti. Milli takımda Galatasaray'dan Sabri'nin sol bek oynatıldığını hatırlattığımız Hasan Ali, teknik direktörlerin kararlarına saygı duyduğunu ve milli takıma çağrıldığı zaman göreve hazır olduğunu belirterek sözlerini tamamlamıştı.

Abdullah Avcı döneminde ise Hasan Ali Kaldırım sol bekte iyi olduğunu ve formayı kapacağını gösterdi.


UD(UD/FG)