BEHÇET ALGAN 36 BİLETİ GALATASARAY KULÜBÜNE GERİ GÖNDERDİ


(Eski başkan Abdullah Akar, kurucu başkan Behçet Algan ve yeni başkan Mehmet Günyar birarada)



Haftalardır Hamburg Galatasaraylıların dört gözle bekledikleri maç biletleri, Galatasaray kurucu başkanı Behçet Algan ile GS Hamburg Dernek Başkanı Mehmet Günyar arasındaki tartışmadan sonra Behçet Algan tarafından İstanbul Galatasaray Kulübüne geri gönderildi. Taraftarlarının bugünkü maç biletlerini bulabilmek için Galatasay Hamburg Derneğini telefon yağmuruna tuttuğu bir ortamda yaşanan inanılmaz fiyasko basın açıklamasıyla kamuoyuna duyuruldu. Konuya yönelik bir açıklama yapan Başkan Mehmet Günyar, eski başkan Abdullah Akar ve disiplin kurulu üyesi Ziya Toprak ile Yönetim Kurulu üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda, kurucu başkan ve SPD Altona meclis üyesi Behçet Algan, ağır şekilde eleştirildi.




Başkan Mehmet Günyar toplantıda şu cümlelere yer verdi:

‘’G. Saray Başkanı Ünal Aysal’ın beraberindeki heyetle 29-30 Ocak tarihlerinde bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere geldiği Hamburg’da, Behçet Algan’ın derneğimizden kopuk şekilde yaptığı randevu ve organizasyon rezaleti hafızalarımızdadır. Bunları tek tek saymak istemiyoruz.B. Algan’ın protokol kaidelerini hiçe sayan tutumundan dolayı, yönetici arkadaşlarımız  zor durumda bırakılmış, Aysal’ın derneğimizi ziyareti bile zar zor sağlanabilmiştir. Behçet Algan’ın bu konuda dernek başkanımıza karşı yakışıksız  bir tavır sergilemiş olması da ayrı bir üzüntü konusudur.

Hamburg’daki ziyaret proğramı esnasında, Başkanımız ve yönetici Lütfü Arıboğan, derneğimiz için 150 bilet tahsis edileceğini belirtmişlerdir ve  parasının peşin ödenmesi durumunda biletlerin Behçet Algan vasıtasıyla derneğe gönderileceğini ifade etmişlerdir. Ancak, daha sonraki girişimlerimizde, 40 biletin Algan’a verildiğini öğrenerek, yönetici Timur Dengiz’le birlikte kendisinin işyerine gidip, konuya açıklık kazandırılmasını istedik.

Behçet Algan bize, ‘’40 bilet sözü verildi ama yolladığım arkadaşıma 36 bilet teslim edildi. Bu biletlerden Hamburg Başkonsolosluğuna 6 adet, G. Saray derneğine de ancak 3-5 bilet verebilirim’’ dedi. Biz ise, tüm biletleri derneğimize teslim etmesini ve bu biletleri kur’a ile dağıtacağımızı kendisine söylediğimizde, ‘’Öyleyse ben de tüm biletleri İstanbul’a iade edeceğim’’ dedi ve görüşmemiz sona erdi.

Ertesi günlerde bu konuda İstanbul G.Saray Kulübü’ne bir yazı göndedik ve bize verilen yazılı cevapta, 40 biletin 30’u bize geri verildiği, 10 adedinin ise  iade edilmediği belirtildi. Dernek olarak bu 10 biletim kimler tarafından kullanıldığının takipçisi olacağız. Çünkü şu anda taraftarlarımıza ve üyelerimize karşı çok ağır bir vebal altındayız.


BEHÇET ALGAN’LA YOLLAR AYRILIYOR MU ?



(Galatasaray Kulübü başkanı Ünal Aysal ve Behçet Algan)



Eski başkan Abdullah Akar
'ın , ‘’Bu dernek kavga değil barış derneği olmalı, sorunları basın önünde değil, kendi içinde çözmelidir’’ demesine  rağmen konu en azından şimdilik "barış içinde çözüleceğe" benzemiyor. Galatasaray başkanı Ünal Aysal'ın Hamburg ziyareti sonrası da yeni yönetim ile Behçet Algan arasında sert tartılşmaların yaşandığı dernek üyelerince ifade edilmektedir. Galatasaray Başkanı'nın Hamburg ziyareti esnasında yaşanlarla ilgili  Algan şunları açıkladı, " Biz 1,5 yıldır Altona SPD teşkilatı olarak bu işin peşindeyiz. HSV başkanıyla ve spor bakanı ile yapılan görüşme İstanbul üzerinden bizzat GS Kulübü aracılığıyla hayata geçmiştir. Görüşmelere kimlerin katılacağı önceden protokol gereği bildirilmiştir" açıklamasıyla kendisine yapılan "bencillik" suçlamalarının bilgi eksikliği sonucu yapıldığını iddia ederek, GS Kulübü başkanı Ünal Aysal'ın  Hamburg'da onura edildiğini de vurgulayan Algan, "bazılarının handikapı olabilir, yapılan saygısızlığı ayıplıyorum" dedi.


Öte yandan GS Dernek Başkanı Günyar ise, Mart ayı içersinde Genel Kurul’a gidileceğini ve bütün bu yaşananlardan sonra, dernek yönetimi olarak sağlıklı bir çalışma için Behçet Algan’la yollarını ayırmak düşüncesinde olduklarını hatta Behçet Algan’ın dernek üyeliği ve Divan Kurulu üyeliğinden ihracı için Disiplin Kurulu’na bile sevk edilebileceğini de açıkladı.


BEHÇET ALGAN : HODRİ MEYDAN AMA GELİŞMELERDEN DOLAYI ÜZGÜNÜM


Konuya yönelik Behçet Algan ise, dernek başkanı Mehmet Günyar’ın gerçekleri yansıtmadığına değinerek, şunları belirtti:

‘’Schalke başkanının da bir Galatasaray üyesi olmasından kaynaklanan samimi ortamdan dolayı, ilk planda Galatasaray’a 7000 bilet ayrılması söz konusu olduğunda, taraftar derneği olarak Hamburg’a da 150 bilet sözü verildi ama, daha sonraları Schalke’nin UEFA kontenjanı gereğince 2700 bilet kesinleşince, bu sayı önce 100’e, 50’ye ve son anda 36 bilete düşürüldü.

Bilet ücretlerini ben ödedim. Tanesi 48 Euro’dan 36 bilet parasını Istanbul'a gönderdim, biletler daha Hamburg’a ulaşmadan Başkan Mehmet Günyar’la bu gereksiz diyalog yaşandı. Yapılanların Galatasaraylılk kültürüyle uzaktan yakından alakası yoktur. Kimsenin egosu GS'nin üzerinde değildir. Bazı kişilerin kişisel komplexleri derneğe mal edilmemelidir diyen Algan, ihraç kararını almak isteyenler gerekirse hukuki yollara da başvuracağımı dikkate almalıdırlar. Ama ben yaşananları maç heyecanına bağlıyorum" sözüyle açıkladıktan sonra, "bu aile içinde yapılan bir tartışmadır ama basına yansımasından dolayı hüzün yaşıyorum, bu noktaya getirenlere de yakıştıramıyorum" ifadesinde bulundu.

Bilet tartışmasına ilişkin ise, "Ben Mehmet Günyar'a 10 bileti Yönetime, 6'sını konsolosluğa, 7 adetini de Divan üyeleri ( kurucu başkan ve yöneticiler) verebileceğimi söyledim ama o, konsolosluğa vermeyi kabul etmedi ve biletlerin tamamını istedi, bunu kabul etmeyince bende biletleri geri gönderim. Biletler, Kulübe gitti sonuçta gelişmelerin bu noktaya gelecegini hesap etseydim hiç bilet getirtmezdim" açıklamıyla son yaşananlardan dolayı üzüntüsünü dile getirdi.


Önümüzdeki günlerde Hamburg Galatasaraylılar ya "aile içinde sorunlarını çözecekleri bir platform yaratırlar, yada Hamburg'a özgü dernekler krizi" böylece Galatasaraylıları da içine alarak yeni bir seviyede devam eder.