TRANSFER SORUNU

Şenol Güneş’in geçtiğimiz hafta yaptığı yazılı açıklamada belirttiği “sorunların çözülmesi için gerekli enerjiyi ve sağlığı taşıdığıma inanmıyorum” sözünü ön plana alarak “Güneş görevi bırakıyor” yorumlarına yönetim kurulundan sert tepki gelmiş ve Asbaşkan Nevzat Şakar tecrübeli teknik adamın, “Tekerlekli sandalyeyle bile olsa” kulüpte ayrılamayacağını ifade etmişti. Ancak Şenol Güneş’in yönetimle arasındaki sorunların kaynağının sezon başında izlenen transfer politikasına dayandığı biliniyor. Geçen sezonu averajla ikinci sırada tamamlayan takımdan Selçuk, Egemen, Jaja, Engin gibi takımın iskeletini oluşturan isimlerin bir çoğunun Şenol Güneş’in istememesine rağmen gönderilmesi tecrübeli teknik adamla yönetim arasında ilk krizi doğurmuştu. Ardından özellikle Zokora’nın yüksek bedelle alınmasının da Şenol Güneş’in onayı dışında gerçekleştirildiği kamuoyuna yansımıştı. Tüm bu görüş ayrılıklarının ardından Şenol Güneş’in yarınki randevuda Başkan Şener’e geçen sezondan bu yana süre gelen rahatsızlıklarını ileteceği öğrenildi.

YETKİ İSTEYECEK

Yüksek bütçeli transferlerle takım içindeki dengelerin bozulmasına ve kamuoyu baskısı oluşmasına karşı olan Güneş’in Başkan Şener’den transfer konusunda yetki isteyeceği öğrenildi. Tecrübeli teknik adamın ayrıca, yazılı açıklamasında kullandığı, “Çalışma düzeni içerisinde hiç bir zaman herhangi bir yetki beklentim olmadı, olmaz da. Bunu söylerken, elbette etkili olmak, düşüncelerimi hayata geçirmek isterim” ifadesi ‘eşofmanları çıkararak tribüne çıkmak istediği’ yorumları yapılmasına neden olmuştu. Güneş’in, Başkan Sadri Şener’e bu konuyu da açacağı ve Futbol AŞ’nin başına getirilmekle hayata geçirilecek ‘futbolun tek patronu’ modelinde bir yapılanma isteyeceği öğrenildi.

SÜREÇ MASAYA YATIRILACAK

Kulüp kaynakları Başkan Sadri Şener’in, Şampiyonlar Ligi finali için gittiği Münih’te UEFA yetkilileriyle yaptığı temasları da anlatacağı kritik zirveden Güneş’in takımdan ayrılması yönünde bir karar çıkmasının beklenmediği görüşünde birleşti. Şener’in, transferin sorumluluğunu Şenol Güneş’e vermesi beklenirken, Güneş’ten bu sezon da sahada kalmasını ve yeniden yapılanma için zemin oluşturmasını isteyeceği vurgulandı. Perşembe günü bir etkinliğe katılmak üzere Güney Kore’ye gedecek olan Güneş’in, Güney Kore dönüşünde transfer çalışmaları için düğmeye basacağı belirtildi.

KIZIL’A “GEÇMİŞ OLSUN” ZİYARETİ

Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar ve yönetim kurulu üyesi Mehmet Tunç, Gaziantep’e giderek cezaevinde tutuklu bulunan Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl’la görüştü. Şakar ve Tunç’un Kızıl’a geçmiş olsun ziyaretinde bulundukları öğrenildi.

Bordo  mavililerin transfer listesinde üst sıralarda bulunan Gaziantepspor’un defans oyuncusu Dany’nin transferinin de bu ziyarette gündeme geldiği ancak ayrıntılarının konuşulmadığı ifade edildi. Kızıl’ın bordo mavili yöneticilere, “Geçmiş olsuna mı, Dany’i almaya mı geldiniz” şeklinde espri yaptığı belirtildi.


ÖA(TM/Aİ)