Güneş, maça avantajlı bir skor elde etmek için çıktıklarını, ama bunu başaramadıklarını belirterek, “Hedefimiz öncelikle gol yemeden maçı kazanmak ve avantajlı bir skor elde etmekti. O yüzden kontrollü başlayıp ileride basıp gol bulmak istiyorduk. Yediğimiz ilk gol sonrası takım olumsuz etkilendi ve dağıldı. Ardından yediğimiz ikinci golle oyun tamamen rakibin kontrolüne geçti. Özellikle deplasmanda atacağı golle avantaj sağlamayı hesaplayan takım için iyi bir zemin ortaya çıktı. Biz hem ofansif hem de defansif olarak yediğimiz golden sonra olumsuzduk. Beklediğimiz golleri bulamadık. Goller bizi çok olumsuz etkiledi. Özellikle orta sahada çok olumsuzduk oda skora yansıdı” dedi.

HAKEMİN YANLIŞ KARARLAR VERDİĞİNİ DÜŞÜNEBİLİRİZ AMA BUNU MAÇIN SONUCUNA BAĞLAMAK DOĞRU DEĞİL

Güneş, hakemle ilgili konuşmayı doğru bulmadığını da belirterek, “Yanlış kararlar verdiğini düşünebiliriz, ama bunu maçın sonucuna bağlamak doğru değil. Deplasmana gelen bir takım için ideal bir hakemdi. Onun dışında bir şey söylemeyeceğim hakemle ilgili” dedi. AVANTAJI LEHİMİZE ÇEVİRMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

şENOL Güneş, avantaj kaybettikleri vurgulayarak, “Gol yemeden bitirmek bizim için avantajdı. Şimdi rakip avantaj yakaladı. Şimdi işimiz daha zor ama futbolda her türlü sonuç çıkabilir. Bugün çok rahat bir şekilde kazanan Eindhoven gibi bizde kazanabiliriz. Avantaj onlarda ama bunu bizim lehimize çevirmek için çok çalışacağız.”

RUTTEN: “ÇOK İYİ BİR PERFORMANS GÖSTERDİK VE KAZANDIK”

PSV Teknik Direktörü Fred Rutten, yaptıkları analizler sonucunda kazandıklarını belirterek, “Kazanabileceğimizle ilgili duygularım vardı ve buna inanıyordum. Yaptığımız analizler sonucunda kazandık. Ambiyanstan dolayı çok zor olacağına inanıyorduk, fakat benim takımım çok iyi bir performans gösterdi ve kazandık. Maçın ikinci yarısında Trabzonspor yaptığı değişikliğin ardından daha iyi oynadı ama genel olarak biz iyiydik” dedi.

İLK DAKİKALARDAKİ O POZİSYONDA GOLÜ YESEK ÇOK FARKLI BİR MAÇ OLABİLİRDİ

İkinci maç öncesi avantaj yakaladıklarını da söyleyen Rutten, “İkinci maç oynanacak. Skora bakılırsa biz avantajlıyız, ama yinede maç oynanmadan bir şey söyleyemeyiz” diye konuştu. Rutten, genel anlamda beklediği bir Trabzonspor ile karşılaştıklarını da belirterek, “İlk dakikalarda kalecimizin kurtardığı pozisyon vardı o gol olsa çok farklı bir maç olacaktı. Ama olmadı. Bu yüzden beklediğimiz bir Trabzonspor ile oynadık” diye konuştu.

BURAK YILMAZ’I KADROMDA GÖRMEK İSTERİM

Rutten, Burak Yılmaz gibi bir oyuncuyu kadrosunda görmek istediğini de vurgulayarak, “Bana sorarsanız çok iyi bir futbolcu. Çok iyi karakteri. Hırslı bir futbolcu ve bence çok iyi yerlere gelebilecek bir oyuncu” dedi. Trabzon’a ilk defa geldiğini de belirten Rutten, “Misafirperverliğinizden dolayı teşekkür ediyorum. Şehirde çok iyi ağırlandık” dedi. SERKAN BALCI CEZALI

Bu arada UEFA Avrupa Ligi 2'nci tur ilk maçında gördüğü sarı kart ile Serkan Balcı, deplasmanda oynanacak olan PSV Eindhoven maçı öncesi cezalı duruma düştü.



YES (TM/RT)