Şenol Güneş, kontrollü ve sabırlı oynama konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirterek, “Geçen hafta kazanmamız gereken bir maç oynamış ve kaybetmiştik. Bu hafta ise kazanmamız gereken bir maçı kazandık. Geçen hafta ilk 20 dakika rakibe hiç pozisyon vermeden atak oynamıştık. Bu maçta da biz oynayamadık, rakip oynadı biz izledik. Bu bizim için olumsuzdu. Rakibin etkili atakları vardı. Ofansif ve defansif oynamada istediklerimizi yapamadık. Rakip hızlı çıkışlar yaptı. Oyunun daha sonraki bölümünde bunu iyi kullandık. Kırmızı kart da etkili oldu, ama bu oyun yapısında defanstan çıkan oyuncuların boşluklarını kullanmak da önemliydi. Daha farklı bitebilecek bir maç veya kaybedeceğimiz maçta olabilirdi. Kontrollü ve sabırlı oynamada sıkıntı çekiyoruz. Hatalarımız ve doğrularımızda vardı. Oyuncuları tebrik ediyorum. Pozisyon vermeleri eleştirilebilir, ama 4 gol attılar, daha da atabilirlerdi” diye konuştu.

RAKİP 10 KİŞİYKEN BİLE İYİYDİ

Rakibin 10 kişi kaldığı anlarda bile etkili olduğunu söyleyen Güneş, "11-11 oynansaydı farklı bitebilirdi. 11-10 oynadığımız maçlarda bizim de kaybettiğimiz puanlar var. Onun için futbolda bunlar var. Bana göre 10 kişi kaldıkları anda bile onların oyununda bir şey değişmedi. Pas yaptılar kontrol onlardaydı. Biz de geride bekledik. Futbol hatalar oyunudur. Karabük’te kazanmaya yakınken hata yaparak kaybettik” dedi.

KENDİ BAŞIMDAN GEÇENLERİ SÖYLEYECEĞİM

Güneş, “TFF Genel Kurulu’na katılacak mısınız?” şeklindeki soruya ise, “Yarın Ankara’ya gideceğim. Tabi oradaki içeriği bilmiyorum, ama konuşma talep edeceğim. Konuşmak istiyorum. İnşallah konuştururlar bizi. Türkiye de neyin ne olacağını bilmiyoruz ki. Ama söz verdim gideceğim. Ben uzun zamandır genel kurulları gitmedim. Yarın bu talebim olacak. Bir futbol adamı, taraftar, antrenör olarak kendi başımdan geçenleri söyleyeceğim. Bunları katkı yapmak için söyleyeceğim. Kimseyi suçlamak için söylemeyeceğim”dedi.

Güneş, “Bu sezon hiç kafa golü atamadınız, bunun nedeni var mı?” şeklindeki soruya ise, “Demek oyuncuları kasıtlı olarak atmıyor. Demek ki bilerek yapıyorlar. kafalarını çalıştırıyorlar ayaklarını kullanıyorlar. Diyecek bir şey yok” şeklinde cevap verdi.

CECH: “LİGDEKİ İLK GOLÜMÜ ATTIĞIM İÇİN MUTLUYUM”

Trabzonsporlu Halil Altıntop, oyuna istedikleri gibi başlayamadıklarını vurgulayarak, “İlk gol ve ikinci golün zamanlaması müthişti. Karabükspor maçından sonra içeride oynadığımız ilk maçı almak istiyorduk ve aldık. 4 gol atmakta iyiydi. Ama maalesef istediğimiz bazı şeyleri de yapamadık. Daha iyi olacağımızı düşünüyorum” dedi.

Süper ligdeki ilk golünü atan Cech ise çok önemli bir maçı kazandıklarını vurgulayarak, “Eskişehirspor bizden iyi başlamıştı. Tam oyunu sürükledikleri anda 10 kişi kaldılar. Bu bizim için avantajımız oldu. Bunu iyi değerlendirdik ve bu sonuç ortaya çıktı. Ben de ligdeki ilk golümü attığım için ayrıca mutluyum. Golü tribünde olan 8 aylık oğlum Luka’ya armağan ediyorum” diye konuştu.

YANAL: “BİREYSEL OLARAK ÇOK HATA YAPTIK”

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, maç içerisinde bireysel olarak çok daha yaptıklarını belirterek, “23'ncü dakika kırılma noktasıydı. Kendi oyunumuzu rakibe kabul ettirerek başlamıştık maça. Her açıdan pozitif oynuyorduk. Kırmızı karttan sonrada yine iyiydik, ama üç ferdi hata yaptık ve golü yedik. İyi oyun oynarken mağlup duruma düştük. On kişi kaldıktan sonra Trabzonspor’dan maçı çevirmek zordu. Rakibimizi kutluyorum onlar akıllı oynadılar. Bireysel hatayı akılla birleştiremezsiniz. Hem mücadele olarak hem de istek olarak bu kadar açık bir mağlubiyeti hak etmediğimizi düşünüyorum” dedi.

KORAY: “MAÇA ÇOK İYİ BAŞLAMIŞTIK”

Eskişehirsporlu Koray, iyi oyun oynadıklarını ama bunu sonuca yansıtamadıklarını belirterek, “Oyuna baktığımızda ilk 20–25 dakika çok iyi oynadık. 10 kişi kaldıktan sonra çok fazla bozulma olmasa da yediğimiz 4 golden üçünü bireysel hatalardan yedik. Yediğimiz gollerdeki hataları tekrar etmezsek çok daha iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

Ediz ise, “İlk 25 dakika çok iyi oynamıştık. Çok basit bir kırmızı kart gördüğümüzü söyleyebilirim. Oyunun geneline bakıldığında 10 kişi kaldıktan sonrada iyi mücadele ettik. Sahada futbol oynamaya çalıştık. Bugün yenildik ama oynadığımız futbol ilerisi için umut verdi” diye konuştu. 



YES (TM/RT)