Eskişehir'in Emek Mahallesi Ruhi Kaymaz Sokak'ta oturan 45 yaşındaki Hasan Bulut, eşi 44 yaşındaki Fatma Bulut ve oğulları 16 yaşındaki Selim Bulut'un kaldıkları ev bu gece konuklarla dolup taştı. Bulut çifti, kızları milli atlet Gamze Bulut'un Londra Olimpiyatları'ndaki 1500 metre final koşusunu evlerine gelen Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, Spor Şube Müdürü Mithat Mutu, Basın Sorumlusu Kaya Bilge, Gençlik Merkezi Müdürü Zeki Tekin ile yakınları ve komşularıyla birlikte evlerindeki televizyondan izledi. Anne Fatma Bulut aşarı heyecana kalbinin dayanamayacağını söyleyerek yarış başlamadan önce yan odaya geçti. Odada bulunan baba Hasan Bulut ile beraberindekiler, yarışın sonlarına doğru ikinciliği elde ederek gümüş madalya kazanan Gamze Bulut ile altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin'i alkışladılar. Kızının gümüş madalya kazandığını öğrenen anne Fatma Bulut da odaya gelip sevinç gözyaşı döktü.

Asgari ücretle Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada işçi olarak çalışan baba Hasan Bulut, kendisinin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy ile birlikte Londra'ya giderek kızını izlemek için girişimde bulunduklarını, ancak vize alamayınca Eskişehir'e geri döndüğünü söyledi. Baba Hasan Mutlu kızının gümüş madalya kazanmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.

Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir telefonla baba Hasan Bulut'u arayıp tebrik etti. Ak Parti Eskişehir milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can ile Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı da eve giderek Bulut ailesini tebrik etti. Yakınları, babanın askeri ücretle çalıştığını daha iyi bir iş için yardım talebinde bulunduğu Ak Parti milletvekili Salih Koca herhangi bir vaatte bulunmayıp, getirdiği fincan takımını baba Hasan Bulut'a verdi. Bulut ailesinin evi gece geç saatlere kadar ziyaretçi akınına uğradı. 20 yaşındaki Gamze Bulut'un odasında ise atletizmde kazandığı yüzlerce madalyasının olması dikkat çekti. Yakınları, 'Gamze onlarca madalya kazandı. Madalyaların bir kısmını anı olarak saklamaları için akrabalarına vermişti' dediler.

 

EK (EK/RT)