Ankara'da 24 Kasım'da yapılacak federasyon başkanlığı seçimleri öncesinde Antalya'da bedensel engelli spor kulüplerinin yöneticileri ile bir araya gelen Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mustafa Gülpınar, toplantı öncesinde gazetecilerin karşısına geçti. Gazetecilere, Londra Paralimpik Oyunları için hazırlanan kamu spotlarını izleten Gülpınar, tüm spotlarda işlenen 'Sosyal Sorumluluk Değil, Spora Destek Bekliyoruz' temasına açıklık getirdi. Bazı sosyal sorumluluk projelerinin ajitasyon üzerine kurulduğunu belirten Mustafa Gülpınar, "Bizim camiamızda hiçbir zaman ajitasyon olmadı. Ancak, Türkiye'de engellilerle ilgili faaliyet gösteren bazı kuruluşlar engelleri sömürüyor, bunlar üzerinden ajitasyon yaparak para toplama ve rant elde etmeyi amaçlıyorlar. Biz de bu konuda mağdur olduk ve hukuksal mücadelemizi sürdürüyoruz" dedi.

AMPUTE BAKIŞI DEĞİŞTİRDİ

Yeni dönemde tekrar başkan seçilmesi halinde bazı projeleri hayata geçireceğini de hatırlatan Mustafa Gülpınar, yakın gelecekte tesisleşme ve bedensel engelli lisanslı sporcu sayısının artırılmasının öncelikli hedefleri olacağını söyledi.

Mustafa Gülpınar, Londra Paralimpik Oyunları'nda alınan başarılı sonuçların ve ardından Ampute Futbol Milli Takımı'nın dünya üçüncüsü olmasıyla birlikte engelli sporuna ve sporculara bakışın değişmeye başladığını belirtti. Gülpınar, "4 yıl önce göreve başladığımızdaki faal sporcu sayısı 806 idi. Şu an federasyonumuza bağlı 1807'si faal olmak üzere 3835 sporcumuz vardır. Türk spor tarihine adımızı altın harflerle yazdırdık" diye konuştu.

50 BİN SPOR SANDALYESİ

Türkiye'de 2.5 milyon bedensel engelli olduğunu ve bu rakamın 250 bininin sporla buluşabileceğine dikkat çeken Gülpınar, bu rakamın yaklaşık yüzde 20'sinin tekerlekli sandalye bağımlısı olması nedeniyle 50 bin spor sandalyesine ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.



SE(SU/BT)