Genç sporculara ödüllerini veren Güler Sabancı, "Olimpiyatlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil eden genç sporcularımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Rahmetli Sakıp Sabancı'nın sağlığında başlattığı ödül programı kapsamında ödüllendirdiğimiz sporcularımıza ve başarılarının ardındaki herkese teşekkür ediyoruz ve daha nice başarılara imza atmalarını diliyoruz" açıklamasında bulundu.

Güler Sabancı, şunları söyledi: "Sakıp Sabancı, Türk sporuna ve sporcusuna büyük önem verirdi ve desteklerdi. 1996 yılında hayata geçirdiği ve olimpiyatlarda altın madalya kazananlara verilen olimpiyat ödülleri, Sakıp Bey'in ne kadar ileri görüşlü olduğunu ve başarıların teşvik edildikçe arttığını bir kez daha ispatlıyor. Sabancı Vakfı olarak, ülkemizi başarıya taşıyan sporcuları ödüllendirerek Sakıp Sabancı'nın vasiyetini yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz. Dilerim ki dünya çapında daha nice spor karşılaşmalarında ülkemizi temsil edebilecek yetenekte genç sporcularımız yetişir ve onları da ödüllendirme fırsatı buluruz."

Sabancı Vakfı, Sakıp Sabancı Spor Ödülleri kapsamında bugüne kadar 109 sporcuyu, 1200 Cumhuriyet Altını ile ödüllendirdi.

 

DHA (GH/RT)