Milli Futbolcu Zan, tatil için geldiği Antakya'da Emin Altunay'ı (16) evinde ziyaret ederek, önümüzdeki günlerde İngiltere'ye gidecek olan genç oyuncuya yakaladığı fırsatı iyi kullanması gerektiğini ifade etti.

15 ilde bin yetenekli genç arasında birinci olarak önümüzdeki sezon Liverpool'un alt yapısında bir yıl eğitim almaya hak kazanan Emin Altunay'ın geleceğinin kendi elinde olduğunu belirten Zan, "Bu fırsat herkese sunulmaz. Emin kardeşim şu anda çok önemli bir fırsat yakaladı. Çok çalışır, yeteneklerini geliştirirse, gelecekte hem dünya yıldızı olur, hem de ülkemizin sesini tüm dünyaya tanıtır. Liverpool dünyanın en büyük kulüplerinden biri. Her futbolcunun rüyasını süsleyen bir takım. Önce bir yıl alt yapıda eğitim alacak olan Emin, burada kendini göstermesi halinde profesyonel takıma kadar yükselecek. İngilizler, alt yapıya çok büyük önem veriyor. Üst takımları daha çok alt yapıdan yetişen oyuncularla takviye ediyorlar. Bu bir yıllık süreçte çok çalışarak, profesyonel takıma gireceğine inanıyorum. Futbol bir zeka oyunu. Günümüzde futbolun artık mücadeleye dayalı olduğunu görüyoruz. Sahada kim daha çok mücadele eder ve yeteneklerini ortaya koyarsa, kazanan taraf oluyor. Emin'in yetenekleriyle zekasını birleştirerek, çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum" dedi.

Zan, yetenekli futbolcuların sayısının artması için saha ve tesis sorunlarının çözülmesi gerektiğini ifade ederek, "Sahanız ve tesisiniz yoksa futbolcu yetiştiremezsiniz. Hatay bu konuda şanssız bir il. Gençlerin spor yapabilecek saha ve tesisleri bulunmuyor. Son yıllarda Hatayspor'da Hataylı oyuncu olmayışı da bundan kaynaklanıyor. Burada yerel yöneticilere önemli görevler düşüyor" diye konuştu.

Emin Altunay'a her konuda yardımcı olacağını ve onun gelişimine katkıda bulunmak için için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu söyleyen Zan, en büyük destekçisinin ailesi olacağını vurguladı ve Liverpool'da başarılı bir sezon geçirmesi temennisinde bulundu.

Emin Altunay da, Milli Futbolcu Gökhan Zan'ın öğütlerini her zaman kendisine rehber edineceğini ve onun tecrübesinden, bilgi birikiminden faydalanacağının sözünü verdi.

Herkesin hayallerini süsleyen bir takıma gitmenin mutluluğunu yaşadığını sözlerine ekleyen Emin Altunay ise, "Burada futbol oynarken, hem ülkemi, hem ilimiz Hatay'ı düşüneceğim. Nereden geldiğimi biliyorum. Oraya başarılı olmak için gideceğim. Beni her zaman destekleyen aileme çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.