En son deplasman galibiyetini yaklaşık 1 yıl önce 14 Ocak 2012 tarihinde 3-1’lik skorla Giresunspor karşısında alan Sakaryaspor, tam 329 gün aradan sonra yine deplasmanda galip gelerek Giresunspor’u yine mağlup etmeyi başardı. Sakaryaspor, bu zaman dilimi içinde 14 deplasman maçına çıktı ve bu maçlardan 13 yenilgi, 1 beraberlik aldı.

KALECİ MEHMET ALİ TAKIMDAN AYRILDI

Sakaryaspor müsabakasının bitiminde tesislerde Kulüp Başkanı Mustafa Bozbağ ile bir araya gelip takımdan ayrılmayı düşündüğünü belirten kaleci Mehmet Ali Tunç’un sözleşmesi, yapılan görüşmeden sonra karşılıklı olarak feshedildi. Mehmet Ali Tunç, eşyalarını toplayıp arkadaşlarıyla vedalaştıktan sonra memleketi Adana’ya gitti.

PENBE: "SAKARYASPOR’A YENİLİYORSAM LİSANSIMI YIRTARIM"

Maçın ardından oyuncularına mağlup oldukları için büyük tepki gösteren teknik direktör Ergün Penbe, 1-0 öndeyken son dakikalarda mağlup olmalarına anlam veremediğini söyledi. "Buraya bir puan için gelen rakibimiz altın gibi üç puanı alarak gitti" diyen Ergün Penbe, şöyle devam etti:

"Ben futbolcu olsam, buraya gelen kadar deplasman galibiyeti alamayan Sakaryaspor karşısında mağlup oluyorsam lisansımı yırtardım. İçeride oynuyorsun, seyirci avantajını da kullanıp ne yapıp edip bu maçı alacaksın. Sakaryaspor’u yenemezsen, bu ligde hiçbir takımı yenemezsin. Giresunspor’a gönül vermiş insanlara bunu yaşatmaya hakkımız yoktu. Gerekenler yapılacak. Bu formayı hak etmeyen, bizimle bu savaşta savaşmayan futbolcularla yola devam etmeyeceğiz."

"YÜREĞİNİ KOYMUYORSA KAZANMANIZ ZOR"

Oldukça sinirli ve moralsiz olan Ergün Penbe, daha sonra şunları söyledi:

"Siz hafta içerisinde istediğinizi yapın. Futbolcu sahada kendi yüreğinden bir şey vermiyorsa, maç kazanmamız çok zor. Her şeyden önce yaptığınız işten zevk almanız gerekir. Maçtan önce maçı yaşamanız gerekir. Bu topluluk bunu kaybetmiş. Bunları değiştirmek için buradayız. İlk yarıda nasıl kaybettiğimiz puanlar varsa ikinci yarıda da alacağımız puanlar var. Biz bu puanları toplayabilecek takımı oluşturmak istiyoruz. Bir haftalık ara var. Gideceğiz, görüşmeler yapacağız, maçlar izleyeceğiz ve transfer dönemine hazırlık yapacağız."

TESİSLERDEKİ YANGIN KORKUTTU

Bu arada Giresunspor, sahasında oynadığı Sakaryaspor maçının ardından bir de yangın şokuyla sarsıldı. Giresunspor binasının kazan dairesinde dün gece çıkan yangına ilk müdahaleyi, o esnada tesislerde bulunan Ergün Penbe ile kulüp masörü Erhan Günel yaptı.

Giresun Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, kazan dairesinde olası bir patlama ihtimali göz önüne alınarak bina boşaltıldı. İtfaiye ekipleri kısa süren bir çalışmanın ardından yangını kontrol altına aldı. Yangının çıkış sebebi araştırılırken emniyette olayla ilgili inceleme başlattı.


HK(TM/AÖ) FOTOĞRAF