Ünyespor karşılaşmasında görev yapan oyuncular yenileme antrenmanı yaparken, bu maçta forma giyemeyen isimler ise normal antrenman programını uyguladılar. Antrenman öncesi oyuncuları ile bir toplantı yapan teknik direktör Cengiz Demir, Ünyespor galibiyetinden nedeniyle futbolcularını bir kez daha kutladı.

ZOR MAÇI KAZANDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ

Maçın genel bir değerlendirmesini de yapan Giresunspor'un teknik direktörü Cengiz Demir, oyun içinde zaman zaman şanssızlıklar yaşadıklarını ancak kazanmaları gereken maçı kazandıkları için mutlu olduklarını belirterek şunları söyledi:

“Bizim için zor bir maç oldu. Yakaladığımız pozisyonları golle sonuçlandırabilseydik zoru kolaya çevirebilirdik. Oyun içerisinde bazı şanssızlıklar yaşadık. Bazı arkadaşlarımızın mevkilerini üç-beş kez değiştirdiğimiz zamanlar oldu. Baskı yediğimiz anlardaki direncimiz takdire şayandı. Oyunsal anlamda sıkıntılarımız var. Artık skoru korumayı da biliyoruz. Eksiklerimiz var, onları da ilerleyen zamanda gidereceğiz.”

İLK KEZ GECE MAÇI OYNADI

Profesyonel liglerde mücadele etmeye başladığı 1967 yılından bu yana tarihinde ilk kez kendi sahasında bir gece maçına çıkan Giresunspor, sahasında oynadığı karşılaşmayı 1-0 kazanarak da tarihe geçti. İlk gece maçını tek golle kazanan Giresunspor aynı zamanda puanını 6’ya çıkartarak ligde 4. sıraya kadar yükseldi.

Öte yandan Giresunlu futbolseverler, takımlarının sahasında oynadığı ilk gece maçına yoğun ilgi gösterdiler. 5 bini biletli olmak üzere kombinelerle 7 bin kişinin tribünleri doldurduğu gece maçında Çotanaklar, 90 dakika boyunca Giresunspor’u desteklerken, kadın taraftarların her zamankinden daha fazla maça ilgi göstermesi de dikkatlerden kaçmadı.

KAFASINI KULLANDI!

Spor Toto 2. Ligi Kırmızı Grubunda 3. haftayı galibiyetle kapatan ve ligde 4. sıraya yükselen Giresunspor, 6 puanı da kafayla aldı. İlk haftada iç sahada oynanan Tarsus İdman Yurdu karşılaşmasını Uğur Işıkal’ın kafa golüyle kazanan Giresunspor, Ünyespor engelini de tecrübeli savunma oyuncusu Süleyman’ın kafasından gelen golle geçti. Giresunspor, kafasını çalıştırıp rakip filelere birbirinden güzel iki golü bırakarak toplam 6 puan topladı.

ONURCAN'A MİLLİ DAVET

U19 Milli Takımı’nın, 25 ve 27 Eylül 2012 tarihlerinde deplasmanda Moldova ile yapacağı iki hazırlık maçının aday kadrosu açıklandı. Teknik direktör Feyyaz Uçar yönetimindeki U19 Milli Takımı’nın aday kadrosuna, Giresunspor’un genç kalecisi Onurcan Piri de davet edildi. Aday kadroya davet edilen oyuncular, 23 Eylül Pazar günü İstanbul Courtyard Marriott Airport Otel’de toplanarak kampa girdi.