Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde ilçelere alınan jeneratörlerin teslim töreninde Giresunspor’la ilgili açıklamalarda bulundu. Futbolcular arasında uyumun tam olarak sağlanamaması ve yeni transfer edilen oyuncuların oynatılmaması sonucu Adanaspor ile berabere kalındığını ileri süren Vali Şahin, şunları söyledi:

"Bu maçta berabere kalmamızın sebebi var. Sebebin biri, futbolcular arasındaki uyum tam olarak sağlanamadı. Bu hoca beni kızdırıyor. Ben 7 futbolcu getirmişim. Vali olarak ben futbolun a’sını bilmezdim, burada öğrenmeye başladım. Adam tutuyor, 7 futbolcu getirmişim 2’sini oynatıyor. Neden oynamıyor bunlar? Ben buraya Fenerbahçe’den futbolcu getirmişim arkadaş. Para döküyoruz buraya. Para istemek, vermekten zor. Vallahi zor. Vali her şeye müdahale eder. Canım sıkılıyor. Ben 7 futbolcu getirmişim. Hepsi para onların. Neden oynamıyorlar? Fenerbahçe’den adam getirmişiz. Trabzon’dan Ahmet’i aldık, hiç kadroda yoktu. Neden oynamıyorlar?"

Vali Şahin, hafta sonu Bank Asya 1'inci Lig’de oynanan maçların Giresunspor’un lehine sonuçlandığını da söyledi. Vali Şahin, "Oynanan maçlar bizim için şanstı. Ben Giresunspor’un düşeceğine inanmıyorum. Hep birlikte Giresunspor’un ligden düşmemesi için mücadele etmeliyiz. Bir kişinin eline bırakmamak lazım. Çünkü Giresunspor Giresun’un prestijidir" dedi.

13 FUTBOLCU ALDILAR

Teknik Direktörlüğünü Bahri Kaya’nın yaptığı Giresunspor, Devre arasında Fenerbahçe’den Berkay Öztuvan, İsmail Aslan, Galatasaray’dan Serdar Eylik, Trabzonspor’dan Hasan Ahmet Sarı, Orduspor’dan Emmanuel Banahane, Samsunspor’dan Ersin Veli, Altay’dan Murat Ocak, Sakaryaspor’dan Yunus Akman, Belçika’dan Erdem Şen, Bucaspor’dan Kıvanç Dağ, Kayseri Erciyesspor’dan Vilim Posinkoviç, TKİ Tavşanlı Linyitspor’dan Ulaş Güler, Boluspor’dan Cafercan Aksu’yu transfer ederek kadrosunu güçlendirmişti. Vali Dursun Ali Şahin’in getirilmesinde yardımcı olduğunu ileri sürdüğü 7 oyuncudan Serdar Eylik Adanaspor karşısında ilk 11’de oyuna başlamış, Berkay Öztuvan ise ikinci yarıda görev yapmıştı.