GİRAY : SERİ YAPMAK İSTİYORUZ

Açıklamalara değerlendirme yaparak başlayan Giray, geride kalan 3 haftada 1 beraberlik, 1 mağlubiyet ve 1 galibiyet alındığını hatırlattı. Giray, "4 puanımız var. Şu anda ligde çok bir şey kaybettik. Bu arada iyi çalıştık, yeni transferler de aramıza katıldı. Takım olarak iyi bir ekip olduğumuzu düşünüyorum. Avrupa’nın verdiği yorgunluk oldu. Sivas maçı çok önemli. Seri yapmak istiyoruz. Ciddiyetle ve rakibi iyi analiz ederek hazırlandık. Sivas maçıyla inşallah iyi bir başlangıç yaparız" dedi. 

Sakatlığı ilgili soruyu yanıtlayan ve "Bir haftadır idman yapıyorum. İki gündür takımla beraber çalışmaya başladım. Maça 4 gün daha var. Hocamızın takdiri. Durumum maç gününde belli olur" diyen Giray, milli takımla ilgili bir soru üzerine de "Milli takımda oynamak elbette gurur verir. En son Hırvatistan maçında oynamıştım. Benden faydalanmak istedikleri zaman tekrar davet edilirim. Milli takımı destekliyoruz, duacısıyız" ifadesini kullandı. Trabzonspor formasını giyen yabancıların hepsinin kaliteli futbolcular olduğuna işaret eden ve Bamba'nın da kendini kanıtlamış bir oyuncu olduğunu belirten Giray, bazı futbolcuların takımdan ayrımasıyla ilgili olarak da şunları söyledi:

"Nedeni futbolcuların yaşam tarzı ile alakalı olabilir. Kişisel hedefleri mutlaka vardır.  Ben, Trabzonspor ile hiç konuşmadan bir hafta içerisinde kontratımı uzattım. Benimle birlikte Serkan da uzatmıştı. O dönem takımdan ayrılan arkadaşlarım oldu. Onlara da saygı duyuyorum. Trabzonspor'da kalmaktan mutluyum. Bu şehri, bu takımı benimsedim. Bu takım adına daha büyük hedeflerim var. Takımı bir yerlere taşımak için daha büyük hedefleri koyuyorum. Trabzonpor'un formasını giymek herkese nasip olmuyor. Çok şükür bana nasip oldu. Bende bunu iyi bir şekilde değerlendirmek istiyorum."

ALANZİNHO: İKİ MAÇTA İKİ GALİBİYET BÜYÜK İVME KAZANDIRIR

Alanzinho da, çok iyi geçen hazırlık dönemi sonrasında sezona iyi bir başlangıç yapamadıklarını belirterek, "Lige verilen arada yaptığımız hatalar ve yine aynı hatalarala düşmemek için neler yapmamız gerektiğini düşünmek için yeterli zamanımız oldu. Şimdi önümüzde, ligdeki kaderimizi çizecek Sivasspor ve Fenerbahçe maçları var. Bu iki maçtan alınacak 2 galibiyet bize büyük bir ivme kazandırabilir. Hedef olarak bunları belirledik. Bu ivmeyi yakalarsak ligin gerisi için çok önemli bir adım atmış olacağız" dedi.

YABANCI SAYISININ FAZLALIĞI

Bir gazetecinin takımda fazla oyuncu olmasıyla ilgili sorusu uzerine 12 yabancı futbolcunun çok olduğunu kaydeden Alanzinho, "Ancak herkes elinden geleni yapmaya, takımdaki yerini sağlamlaştırmaya çalışıyor. Haliyle de kadro dışında kalan oyuncular oluyor. Ben ve diğer yabancı arkadaşlarım bu işe olumlu tarafından bakarak, her an takıma nasıl katkı sağlayabiliriz düşüncesiyle çalışıyoruz. Tabi ki herkes oynamak ister. Ama bu mümkün değil. Mutlaka dışarıda kalan birileri olur" cevabını verdi.

BURANIN BİR PARÇASIYIM

Trabzonspor'a geldikten sonra hem bir futbolcu hem de bir insan olarak olgunlaştığımı hissettiğini anlatan Alanzinho, "Meselelere, futbola ve hayata daha olumlu bir yerden bakıyorum. Şehri iyi tanıyorum, kulübü iyi tanıyorum. Buranın bir parçasıyım. Çevredeki  insanlar da bana bunu hissettiriyor. Çok mutlu oluyorum" diyerek konuşmasını noktaladı.