Macit Özcan Spor Kompleksi'ndeki antrenmanı Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı ve bazı yöneticiler de izlerken kırmızı lacivertli ekip, çalışmalarına ısınma koşusunun ardından çift kale maçla devam etti. Antrenman öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan teknik direktör Giray Bulak, Gaziantepspor maçının oldukça zor bir karşılaşma olacağını belirterek, "Biz kazanmak istiyoruz, mutlaka Gaziantepspor da kazanmak isteyecektir. İçerde Medical Park Antalyaspor'a karşı istemediğimiz bir mağlubiyet aldık, farklı bir skorla yenildik. Ama bunu genelde test amaçlı, yine genelde oynamayan oyuncularımızla geçmeye çalıştık. Fakat daha farklı olmalıydı diye düşünüyorum. Ancak Gaziantepspor ile oynayacağımız lig maçı ve bizim çok önemsediğimiz, çok çok da yoğunlaştığımız ve düşündüğümüz bir maç. Zor bir maç olacağını biliyoruz. Ama her şeyden önce futbul centilmenlerin oynadığı bir oyun, centilmenlik içinde tabi ki geçecektir" dedi.

Ziraat Türkiye Kupası maçında sahada bir çok şeyi görme fırsatı bulduğunu, dolayısıyla o gördükleri üzerine bir şeyler inşa edeceğini kaydeden Bulak, "Gaziantepspor maçında da bir çok şey göreceğiz. Umarım kupa maçındaki gibi olmaz. Çok farklı bir maç olacak onu da biliyorum. Bu maçlar 3 puanlık değil, 9-10 puanlık maçlar. Zor bir maç olacak bunu biliyoruz ama bizim bir görevimiz de bu zorluklara karşı koyabilmektir, oyuncularımızın da aynı şekilde. Bunun mücadelesini yapacağız" diye konuştu.

Bulak, gazetecilerin, 'Trabzonspor'dan Marek Sapara'nın transferini düşünüyor musunuz?' şeklindeki sorusuna ise şu açıklamalarda bulundu: "Transfer dönemi herkesin çalıştığı ve hazırlık yaptığı dönemler. Dolayısıyla bizim ihtiyacımız olup olmadığını Gaziantepspor maçında göreceğiz. Eğer oyuncu kendini ortaya koyar da o mücadeleyi yaparsa, oyuncu transfer yapmayız. Ama ihtiyaç hissedersek o transferi de yaparız. Sapara, birçok takımın gündeminde olan bir oyuncu, herkesin de takımında görmek istediği bir oyuncu." NOBRE'NİN FENERBAHÇE'YE GİDECEĞİ İDDİALARI

Takım kaptanı Mert Nobre de, Gaziantepspor maçının kendileri açısından son derece önemli olduğunu ve takım arkadaşlarının da bunun önemini bildiklerini ifade ederek, "Ligde bulunduğumuz durum ortada, Gaziantepspor'un da içinde bulunduğu durum ortada. O yüzden bu maçın anlamı 3 puandan öte. Bu maçı kazandığımız zaman 3 puandan çok daha fazlasını kazanmış olacağız. Bunu herkes biliyor ve hazırlıklar iyi gidiyor" dedi.

Teknik direktör değişikliğiyle ilgili bir soruyu da yanıtlayan Nobre, "Her zaman bu tarz oyunlarda kan değişikliğinin iyi geldiği gözlemlenmiştir. Biz de bunun bu şekilde olmasını umuyoruz. Bu değişikliğin iyi olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Nobre, Fenerbahçe'ye transferi iddiaları ile ilgili olarak ise, şu açıklamalarda bulundu; "Fenerbahçe konusunda, açıkçası benim bildiğim bir şey yok, ama ben şu an onların hiçbirini düşünmüyorum. Önümüzde önemli bir maç var ve ben bütün kafamı o maça hazırlamış durumdayım. Ondan sonrasını kulüpler ve menajerim konuşur, benim konuşacağım konular değil." 



Mİ (AP/RT)