HAMBURG- Aralarında son Olimpiyat Şampiyonu Servet Tazegül’ün de bulunduğu 34 genç sporcumuzun katıldığı German Open Tekvando Turnuvası’nda 21 yaşaltı milliler iki gün süren müsabakaların ilk gününde toplam 5 madalya kazandı. Tekvando Federasyonu Başkanı Dr. Metin Şahin, turnuvaya tecrübe kazanmaları maksadıyla genç sporcularla katıldıklarını ve sporcuların performansından memnun olduğunu söyledi.


 Dr. Şahin, Hamburg Senatosu Spor Bakanlığı’nın davetlisi olarak katıldıkları davette yaptığı konuşmada, Türkiye ile Almanya arasında spor yoluyla bir köprü oluşturduklarını ve bunu geliştireceklerini belirtti. Son Olimpiyat Şampiyonu Servet Tazegül’ün turnuvaya ‘şeref konuğu’ olarak katılması Alman medyasının da büyük ilgisini çekti.

 

MADALYA KAZANAN SPORCULARIMIZ

68 ülkeden 1200 sporcunun katıldığı German Open Tekvando Turnuvası, muhteşem bir organizasyonla gerçekleşti. Alman Tekvando Federasyonu’nun düzenlediği turnuvada basın mensuplarına her türlü kolaylık sağlanırken, tek olumsuz hareket Alman sağlık görevlilerinden geldi.


Alman sağlık görevlileri, basın mensuplarını sakatlanan sporcuların yanına yaklaştırmadı ve görüntü almasına engel oldu.


Sağlıkçılarla tartışan basın mensupları, salondan atılmakla tehdit edildi. Turnuvanın ilk gününde şu sporcularımız madalya kazandı: Makbule Nur Korucu (Gümüş), Sude Bulut (Gümüş), Muhammed Talha Sarı (Gümüş) Safiye Polat (Bronz), Tahir Güleç (Bronz) ve Servet Tazegül yarı finalde Muhammed Talha Sarı’ya maçı bırakarak Bronz madalya kazandı. Turnuvaya Almanya adına katılan Tuğba Uçak (Bronz), Ela Aydın (Bronz) kazandılar.