Yarın onyanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi Amasya'dan dostluk mesajları verildi. Amasya Genç Fenerbahçeliler, Amasya Ultraaslan Galatasaraylılar Derneği'ne ziyarette bulundu. Genç Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Akif Kalleci, ziyaret sırasında, son yıllarda televizyonda yapılan spor programlarının adeta taraflar arasında kin ve nefret tohumu ektiğini söyledi. Kalleci, şöyle konuştu:

"Fenerbahçe Kulübü ve fertleri her kesime ayrı değer vermektedir. Amacımız; aramızdaki ezeli rekabeti dostluklar ile birleştirmek ve her ortamda barış içinde maçlarımızı küfürsüz ve engelsiz ortamda birlikte izleminin temellerini atmaktır. Galatasaraylı kardeşlerimizi ziyaret ederek sohbet ortamında çok keyifli ziyaret gerçekleştirdik. Bizler maçlarda olay çıkartan kişileri hangi takımdan olursa olsun taraftar olarak değil, 'Holigan' olarak görüyoruz. Dünyanın en büyük derbisi Fenerbahçe-Galatasaray derbisidir."

Amasya Ultraaslan Galatasaraylılar İl Koordinatörü Çetin Bircan da ziyaretin kendisi ve arkadaşlarını mutlu ettiğini söyledi. Bircan, birlik, beraberlik bağlarını arttırmak ve sporda kardeşlik sevgisini aşılamak amacıyla bu tür ziyaretleri karşılıklı olarak sık tekrarlamak istediklerini söyledi. Bircan, şöyle dedi:

"Sporun kardeşlik ve barış için yapıldığını düşünürsek biz de burada bunu başaracağımıza inanıyorum. Bizler burada taraftarların bir arada küfürsüz ve kavgasız bir ortaamda maçları izlenebileceğini de gösteriyoruz. Umarım buradaki başarımız tüm ülkemize de yansır ve artı stad terörüne son verilir."



ST(MS/AÖ) FOTOĞRAF