GFB taraftar grubunun tribün lideri Sefa Kalya'nın yaptığı yazılı açıklama şu şekilde: '21 Şubat 2012 Salı günü İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde yapılan duruşmada Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım'ın savunma yaptığı esnada şahsımı belirterek 'Savcının adresini bulamadığı suçlulardan biri de GFB'nin lideri. Esas şikeyi yapan kişi GFB'nin lideridir' ve 'Savcı ikide bir bana GFB'liyim deyip durdu. GFB liderini korudu, adresi bulunamadı diyerek takipsiz bıraktı' açıklamaları, senelerini Fenerbahçe'ye vermiş bir kişi olarak beni son derece üzmüştür. İfade metinleri henüz elime geçmediğinden, ileride ayrıntılı şekilde açıklama yapma hakkım saklıdır. Sayın başkanımızın bu isnatları ne maksatla ve neye dayanarak yaptığını anlayabilmiş değilim. Bu anlamda, sayın başkanımızın bildiği, fakat bizlerin bilmediği bir olay varsa, sayın başkanımızın bildiklerini kamuoyuyla açıkça paylaşmasını, susmamasını talep ediyoruz.

Bilindiği gibi takipsizlik kararları, soruşturma aşaması bitirildikten sonra herhangi bir suça iştirak etmediği veya karışmadığı kanaatine erişilen kişiler hakkında savcılık makamı tarafından verilmektedir. Şahsımın telefonları da sayın başkanımız ile birlikte aynı dosyada şüpheli olarak gözükmem sebebiyle aylarca dinlenmiş, konuşma kayıtları dosya kapsamında delil olarak değerlendirilmiştir. Dosya kapsamı ve delil durumuna göre herhangi bir suça iştirak etmediğim kanaatine ulaşılması neticesinde de takipsizlik kararı verilmiştir. Sayın başkanımızın kastettiği gibi takipsizlik kararının gerekçesi adresimin tespit edilememesi değildir. Takipsizlik kararının içerisinde ismimin yanında 'adresi tespit edilemedi' şeklinde yer alan ibarenin anlamı takipsizlik kararının gönderileceği adresin bulunamamasıdır. Nitekim takipsizlik kararı da resmi tebligat şeklinde tarafıma bu tarihe kadar ulaşmamıştır. Bende hakkımda verilen takipsizlik kararını basından öğrenmiş bulunmaktayım.

Sayın başkanım, sizin de çok iyi bildiğiniz gibi hiçbir şahıs hakkında adresine ulaşılamaması gerekçe gösterilerek takipsizlik kararı verilemez. Ne usulde ne de yasada böyle bir gerekçe olamaz. Bunu hem sizin hem de vekillerinizin çok iyi bildiğini düşünüyorum. Bu anlamda yaşadığınız süreçte şahsım aleyhine tarafınızın yanlış yönlendirildiği kanaatindeyim. Sizleri yanlış yönlendirenlerin niyetlerinin kötü olduğunu umarım en kısa zamanda anlarsınız. Sizin de ısrarla söylediğiniz gibi ben de 'Biz temiziz diyenlerden daha çok temiziz' diyerek, isnatlarınızın içerisini doldurmanızı talep ediyorum. Bilginiz ve belgeleriniz nelerse lütfen kamuoyuyla paylaşın. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanlığı makamı, hem şahsım hem grubum tarafından her zaman saygı duyulan bir makamdır. Benim veya grubumun o makama karşı herhangi bir saygısızlığı olamaz. Bu açıklamayı da bir saygısızlık olarak addetmemenizi ümit ediyorum. İnşaallah, siz de en kısa zamanda özgürlüğünüze kavuşursunuz.'



OS (OS/RT)