VAROŞLARDA YÜZLERCE ÇOCUK SPOR YAPIYOR

Avrupa'nın çeşitli kentlerinde çalışmalarına devam eden Cruyff Vakfı'nın amacının hiçbir gelir beklentisi olmadan özellikle varoş bölgelerinde spor yapamayan çocuklara eğitim ve hizmet vermek olduğu belirtildi. Amsterdam'ın Stadsdeel West Bölgesinin kadın belediye Başkanı Martien Kuitenbrouwer, yüzlerce çocuğun mali olanaklardan yoksun olduğu için kendilerine spor yapma fırsatı verdiklerini anlattı. daha sonra Sarıgül ve çocuklarla sohbet eden Kuitenbrouwer, Şişli Belediye Başkanı ile birlikte penaltı attılar.

AJAX'DAN TAM DESTEK

Vakıf ziyareti ardından Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül başkanlığında Ajax Amsterdam Arena Stadı'nı gezen heyet, stadı ve etrafındaki altyapı sahalarını inceledi. Stat ile ilgili Ajax Amsterdam Arena Stadı CEO'su H.J.Henk Markerinz'den bilgi alındı. Markerinz, statlarında ilk defa bir belediye başkanını ağırladıklarını vurgulayarak, Şişli'de uygulanacak Coşkun Özarı Futbolcu Fabrikası tesisleri için gerekli her türlü desteği vereceklerini söyledi.

EKİM AYINDA HİZMETE GİRİYOR

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de, yaptıkları incelemelerden çok yararlı bilgi ve tecrübe edindiklerini söyleyerek, "Türk sporunun en büyük eksikliklerinden birisi, 6-12 yaş arası çocuklarımızın eğitim ve altyapı konusundaki yetersizliğidir. Bu nedenle, bu çocuklarımızın yeteneklerine göre eğitilerek Türk sporuna kazandırılması amacıyla, ülkemizde bir ilk olacak Coşkun Özarı Futbolcu Fabrikası'nı Ekim ayında gençlerimizin hizmetine açacağız. Tüm dünyanın örnek aldığı, futbola büyük yıldızlar yetiştiren, ülke ekonomilerine büyük katkılar sağlayan Ajax altyapı modelini Şişli'de uygulayacak olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu proje sayesinde ülke ekonomisine ve spora yararlı gençler yetiştireceğiz" dedi.

HAYALİMDEKİ PROJE

Mustafa Sarıgül basın toplantısı sırasında, "Şişli'de her şeyi yaptım. Okulları depreme dayanıklı hale getirdik. Aklınıza gelecek her türlü hizmeti verdik, vermeye devam ediyoruz. Ancak Coşkun Özarı Futbolcu Fabrikası'nın eylem planı gerçekleştirmek istediğim bir hayalimdi. Çok şükür buna da ulaştım. Artık buradan çıkacak çocukların Milli takım ve kulüpler seviyesine gelmesini bekleyeceğiz. İddialıyız. Çünkü bugüne kadar başaramayacağımız hiçbir eylemin içinde olmadık" diye konuştu.