Kırmızı siyahlılar Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında sahasında cumartesi günü Beşiktaş ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına devam ediyor. Celal Doğan Tesisleri'nde teknik direktör Hikmet Karaman yönetiminde gerçekleşen antrenmanda, futbolcular ısınma koşusu ve açma germe egzersizi yaptı. Antrenmanın ana bölümünde ise oyuncular, yarı alanda çift kale maç yaparak çalışmayı tamamladı.

Geçen hafta Kasımpaşaspor'dan kötü bir mağlubiyet aldıklarını belirten teknik direktör Karaman, "Geçen sene oynanan iyi oyundan dolayı, bizden çok şey bekleyen bir taraftar grubu ve güvenen insanlar var. Dolasıyla zaman zaman eleştiri, zaman zaman da üzücü düşünceler oluşuyor. Ama devre arasına kadar bu takım böyle gidecek. Lami cimi yok. Kimse hikaye anlatmasın. 2-3 maçlık bir seri yaparsak daha farklı şeyler olabilir" diye konuştu.

İBRİCİC'İN OLMAMASI DEZAVANTAJ

İbricic'in maçta olmamasının kendileri için büyük bir dezavantaj olduğuna dikkat çeken Karaman, "Geçen sene belki 7-8 oyuncu olmuyordu, sıkıntı olmuyordu ama bazen bazı oyuncular dama taşı gibidir. İbricic gibi önemli bir oyuncudan faydalanamadık. Takımın sana ihtiyacı olduğu dönemlerde böyle basit kartlar görmeyeceksin. İbricic 2 hafta daha olmayacak ve takım bu önemli oyuncusundan faydalanamayacak" ifadesini kullandı.

KARAMAN'DAN DURUM DEĞERLENDİRMESİ

Beşiktaş maçı hazırlıklarını ve ligin genel durumunu da değerlendiren Karaman şunları söyledi:

"Lige bakın, hiç bir yerde kopma yok. Ne aşağıda kopma var, ne ortada, ne üstte. Bu hafta 7. ve 8. sıradaki takımlar 6 puanda, bir yendin mi 6 puan yapıyorsun. Biz Kasımpaşa'yı yensek 6 puan yapacağız, onlar 6 puanda kalacaklar. Onlar bizi yendi 2. oldu. Arada bir fark yok, ama önemli olan maç kazanabilmek, gol atabilmektir. Özellikle gol yollarında sıkıntılarımız var. Tabii bunun nedenleri de var. İvan Kecojevic için biraz zamana ihtiyacımız var. Medunjanin iyi futbolcu ama aramıza geç katılması bizi etkiledi. Mevcut kadro bu. Mevcut kadro ile en iyisini yapmaya çalışacağız. Paniğe kapılacak en ufak bir şey yok. Taraftarlarımızında bize vereceği destekle Beşiktaş karşısında alacağımız 3 puanla bir serinin başlangıcını yapabiliriz. Beşiktaş maçını almamız gereken maçlardan birisi olarak görüyorum. Orada da oyuncularımıza artık çok önemli görevler düşüyor. Beşiktaş'ı kendim izledim ama yorum getirmeyeceğim. Orada edindiğim bilgileri oyuncularıma söyleyeceğim. Kritik maç yok, çıkacağız aslanlar gibi oynayacağız. Yensen de yenilsen de önemli olan adam gibi sahada mücadele etmek. Taraftar her şeyi bir tarafa bırakıp maça gelecek takımını destekleyecek. Geçen seneki bir kadro var, aynı teknik adam var. Evet bu takım bir revizyon geçiriyor, bunu artık kimse inkar edemez. Bir takım sancılar çekeceğiz. Bu sancıları minimum düzeye çekip devre arasına kadar gitmek zorundayız."