Mali Suçlar Araştırma Kurumu (MASAK) tarafından geçtiğimiz Nisan Ayı'nda düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve Gaziantepspor'u yaklaşık 12 milyon TL zarara uğrattıkları gerekçesiyle tutuklanan, aralarında Klüp Başkanı İbrahim Kızıl, kardeşi Mehmet Kızıl'ın da bulunduğu 15 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

5 Nisan'dan bu yana cezaevinde bulunan ve Gaziantep 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek', 'Kurulan suç örgütüne üye olmak, 'Hizmet nedeniyle güveni kötü kullanmak', 'Sahte özel belgeyi bilerek kullanmak' ve Gaziantepspor Kulübü’nü 12 milyon lira zarara uğrattıkları iddiasıyla yargılanan Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl, kardeşi Gaziantepspor As Başkanı Mehmet Kızıl, Sabri Hamamcı, İlhami Şimşek, Emin Tığrak, Tahir tığrak, Abdullah Gilgil, Mehmet Hanifi Kesici, Doğan Kesici, Hüseyin Doğan, Hasan Kaçan, İbrahim Halil Güvenç, Ahmet Karapınar, Sefa Kavakoğlu, Mehmet Raşit Çakır ile tutuksuz yargılanan 7 zanlıdan 5'i katıldı.

Duruşmayı Kulüpler Birliği Başkanı Halil Ünal ile Süper Lig takımlarının kulüp başkan ve temsilcileri de izledi. Salonun yetersiz olduğu gerekçesiyle, basın mensuplarının izleyemediği duruşmada kulüp çalışanları ifadelerinde, kendilerine verilen talimatları yerine getirdiklerini söyledi. İlk sıralarda ifade veren Başkan Kızıl ve kardeşi Mehmet Kızıl, Gaziantepspor'u sıkıntılı günlerde devraldıklarını ve kendilerine komplo kurulduğunu ileri sürdü. Gaziantepspor'a başkan olduktan sonra şirketlerininz çok büyük maddi zarara uğradığını önü süren Kızıl kardeşler, kulübe verdikleri borçların tahsili için Kızıl Grup şirketleriyle Gaziantepspor hesapları arasında para transferi yapktıklarını da savundu. Mehmet Kızıl, ifadesinin son bölümünde gözyaşlarını tutamadı. Yaklaşık 8 saat süren duruşmanın ardından, savcı 15 tutuklu sanığın serbest bırakılarak, tutuksuz yargılanması yolunda istemde bulundu. Duruşmaya 20 dakika ara veren mahkeme heyeti 15 zanlının tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Adliye önünde kararı duyan yaklaşık 150 kişi sevinç gösterileri yaptı. Davul-zurna eşliğinde halay çeken grup, cezaevi aracının tutukluları götürdüğü sırada da alkışlarla destek verdi. Grup, serbest bırakılacak olan 15 kişiyi karşılamak üzere cezaevinin önünde beklemeye başladı.



ZG-MB(AK/OA/SSA)