Cuma günü oynanacak Galatasaray maçının hazırlıklarını Celal Doğan Tesisleri'nde sürdüren Gaziantepspor'da futbolcular dün alacaklarının ödenmemesi nedeniyle antremana çıkmamış, kaptan Serdar Kurtuluş, "10-11 aydır tek kuruş ödeme yapılmadı. Ancak. Biz klübümüzü ve yönetimi güç durumda bırakmamak adına bu konuda hep sessiz kaldık. Ancak, şuanda yapacak başka birşey yok. Eğer gerekli ödemeler yapılmazsa antremana çıkmayacağız. Galatasaray maçıyla ilgili kararımızı ise maç öncesi vereceğiz" demişti.

ÇEK VE ÖDEME

Gaziantepspor yönetimi, krizle ilgili olarak teknik direktör Hikmet Karaman'ın da katıldığı bir toplantı yaptı. Toplantıda futbolculara alacaklarına karşılık yeni çek verilmesi, bir miktar da ödeme yapılması kararlaştırıldı.

ANTRENMANA ÇIKTILAR

Bu gelişme üzerine futbolcular, bu sabah antremana çıktı. Ancak, futbolcuların önceki antremanlara göre oldukça gergin oldukları gözlendi. Hikmet Karaman da cuma günü oynayacakları Galatasaray maçıyla ilgili açıklama tekliflerini reddetti.

KULÜPTEN AÇIKLAMA

Futbolcuların 10-11 aydır ödeme yapılmadığına ilişkin açıklamasına karşılık Gaziantepspor Genel Müdürü Ufuk Şepik, antrenman öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Ödemedeki sıkıntı, bir süre önce adı akaryakıt yolsuzluğuna karışan Riga Boya'nın çeklerinin karşılıksız çıkmasından kaynaklandı. Bu çekin karşılıksız çıkmasına tepki amaçlı futbolcularımız antremana çıkmamışlardır. Ancak, başkanımız İbrahim Kızıl ve yönetim kurulumuz, Hikmet Karaman'ın da katılımıyla bir toplantı yaptı. Karşılıksız çıkan çekin ücreti, kulübümüz tarafından yatırıldı ve dün yaşanan can sıkıcı durum tatlıya bağlandı. Şu anda herhangi bir sorun yok. Futbolcularımız antrenmana çıkarak hafta sonu oynayacağımız müsabakaya kendilerini motive ediyorlar."

MUHAMMET KATILMADI

Cuma günü Galatasaray ile oynayacağı zorlu karşılaşmaya tek idman ile hazırlanan Gaziantepspor'da sezonu kapatan Muhammet Demir katılmazken, hafif sakatlığı bulunan Yasin Pehlivan ise tek çalıştı. Futbolcular çift kale maçda uzaktan şut denemeleri yaptı.



AK(AP/AÖ) FOTOĞRAF