Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, UEFA'nın, ödemelerini yapmayan kulübün Avrupa'dan men edileceğini ya da para cezasına çarptırılacağını söyledi. Başkan Kızıl, ödeme yapacakları kulüp ile hala mahkemelerinin devam ettiğini, aynı zamanda da ödemeyi en kısa sürede yaparak, Avrupa kupalarından men edilme cezası almayacaklarının altını çizdi.

Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, konuyla ilgili olarak şunları söyledi; "Bu yönde yapılan haberler doğru. Bizim, hukuksal olarak karşı taraf ile aramızda ihtilaf var. Bu ihtilaf da şu anda yargı sürecinde. Bundan dolayı da biz ödemeleri yapmadık. UEFA da der ki; ödemeyen kulüp Avrupa'dan men edilir veya para cezasına çarptırılır. Mesela Bursaspor'a ufak bir para cezası vermişlerdi. Nisan ayına kadar eğer bu ihtilafı çözemezsek, eğer bu ödemede karşılıklı mütabakat sağlayamazsak, o zaman UEFA'dan men cezası da alabiliriz, başka bir durum da olabilir. Ama hukuki hakkımız saklıdır. Büyük ihtimalle 1 hafta içerisinde inşallah mütabakat sağlıyoruz ve ödemeyi de yapıyoruz. Yani UEFA'dan men edilme gibi bir durum olmadı. Bu durum yanlış bilgilendiriliyor. Nisan ayına kadar da zamanımız var. Hatta Nisan ayına bile kalmaz, önümüzdeki hafta bu sorun zaten çözülür." 

Lokomotif Moskova Kulübü'nden alınan Brezilyalı futbolcu Wagner için yapılacak olan ödemenin gecikmesinden dolayı böyle bir yaptırımın geldiği öğrenildi.



GH (RT)