Olayla ilgili Cumhuriyet Savcısı'nın hazırladığı iddianamenin Gaziantep 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmesinin ardından Gaziantepspor'da yeni dönem başladı. Tamamlanan iddianame sonrası 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, Dernekler Kanunu uyarınca, mevcut yönetimden Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl, Asbaşkan Mehmet Kızıl, yönetim kurulu üyeleri Sabri Hamamcı, İlhami Şimşek, Arif Çelik, Mehmet Sait Ercan ve Ömer Çelik'in görevlerinden geçici olarak uzaklaştırılmasına karar verdi.

ŞİRKET HESAPLARI DURDURULDU

Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl'ın şirketi olan Kızıl Grup'un 6 Nisan'da Finansbank Gaziantep Şube Müdürlüğü'ndeki hesaplarının durdurulması yönündeki kararının devamı yolunda görüş belirten mahkeme, Kızıl ve diğer yöneticilerin 15 Haziran'da yapılacak olan ilk duruşmasında bazı eski yöneticilerde müşteki sıfatıyla mahkemede tanıklıklarına başvurulmasını kararlaştırdı. Bu tarihteki ilk duruşmada Gaziantep Valiliği Dernekler İl Müdürlüğü'nün yanı sıra Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdullah Sabri Kocaman, Gaziantepspor eski yöneticileri Bülent Mamatoğlu, Sermet Atay, Hanifi Yılmaz, Aykut Yetkin, İzzettin Yavuz tanık olarak ifade verecek.

İTİRAZ 22 MAYIS'TA GÖRÜŞÜLECEK

Tutuklu bulunan Başkan İbrahim Kızıl ve diğer yöneticilerin, tutuksuz yargılanma talepleri 22 Mayıs günü karara bağlanacak. İddianame sonrası çıkan haberler üzerine Gaziantepspor'dan yazılı bir açıklama yapıldı. Kulüp resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Bugün bazı internet ve medya organlarında 12 yöneticimizin görevden uzaklaştırıldığı ve Gaziantepspor Yönetiminin düştüğü şeklinde bazı haberler yayınlanmıştır.

Yayınlanan bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Zira Gaziantep 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 7 yöneticimiz hakkında geçici olarak görevden uzaklaştırma kararı verilmiş olup, buna ilişkin karar henüz kesinleşmemiştir. Kulüp avukatlarımız tarafından gerekli hukuki girişimlere başlanmıştır. Gaziantepspor Kulübü Yönetimi olarak görevimizin başında olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz."


AK(OA/BT)