Galatasaray Lisesi önünde toplanan taraftarlar 16.00'dan sonra harekete geçtiler. Binlerce taraftar için önce "valilikten ve emniyetten izin yok" haberi geldi. Buna aldırış etmeyen taraftarlar, çevreye zarar vermemek koşuluyla yürüyüşe başladılar. Taksim Meydanı'na doğru hareket eden taraftarlar çeşitli sloganlar atarak tezahüratlar yaptılar.


İstiklal Caddesi'nde yürüyen Sarı-Kırmızılı taraftarların ilk hedefinde Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören vardı. "Yeter, Yıldırım Demirören yeter" şeklinde slogan atan taraftarlar, Futbol Federasyonu'nu istifaya davet etti.


Taraftarların İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Demirören İstiklal AVM'nin önünden geçecekleri hesaba katılarak, çarşının kapıları ve caddeye bakan tüm kepenkleri kapatıldı. Taksim Meydanı'na yaklaştıkça kalabalık da artarken, Galatasaraylı taraftarların sayısı yaklaşık 5 bine kadar yükseldi.


Federasyonun yanı sıra ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Başkan Aziz Yıldırım hakkında da protestolarda bulunan ve küfürlü sözler sarfeden Galatasaraylı taraftarlar için emniyet geniş güvenlik önlemleri aldı. Amirlerden alınan bilgilere göre 1200 sivil ve resmi polis görev yaptı.


Meydanda toplanan taraftarlar uzun süre seslerini dindirmediler. Meşaler yakıldı, torpiller patlatıldı. Aldığı tedbirler ile günlük yaya ve araç trafiğini aksatmayan emniyet güçleri güvenlik kordonu oluşturdu.


Galatasaraylı taraftarlar arasında Trabzonspor formalı taraftarlar da yer aldı.


ST-AÖ-ZK (MK) (FOTOĞRAF)