UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ikinci tur kuraları İsviçre'nin Nyon kentinde çekildi. 9 ülkeden 16 temsilcinin yer aldığı kura çekiminde Galatasaray, Almanya'nın Schalke 04 takımıyla eşleşti. Şampiyonlar Ligi‘ndeki en büyük başarısını yarı final oynayarak elde eden Schalke, 1996-1997 sezonunda UEFA Kupası'nı kazanmıştı.

Mavi-beyazlı ekip Şampiyonlar bu sezon mücadele ettiği B grubundan Arsenal, Olympiakos ve Montpeiller'in önünde yer alarak 12 puanla lider olarak çıktı.

Bundesliga'da ise zor günler geçiriyor Schalke son altı maçında galibiyet alamayarak geçen hafta teknik direktör Huub Stevens'in görevine son verdi. Takımın başına geçici olarak genç takım antrenörü Jens Keller getirildi. Ligde sezonun ilk yarısını 25 puanla 7'nci sırada tamamlayan Gelsenkirchen ekibi, önceki gün de Mainz'a yenilerek Federasyon Kupası'na da veda etti.

Jens Keller kurayı “Şampiyonlar Ligi ikinci turunda kolay rakip yok. Ancak kendi performansımızı sergileyebilirsek çeyrek finale çıkma şansımızın olduğunu görüyorum“ diye değerlendirdi. Takım kaptanı Benedikt Höwedes ise “İyi bir kura çektik. Ancak Galatasaray'ı elbette hafife almayacağız“ dedi.

Bayern'e tanıdık rakip

Şampiyonluk rekortmeni Bayern Münih ise İngiltere'nin Arsenal takımıyla eşleşti. Lukas Podolski ve Per Mertesacker gibi Alman milli oyuncuların formasını giydiği Londra ekibiyle ilgili Bayern Münih Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Karl-Heniz Rummenigge, “Arsenal'ı iyi tanıyoruz. Rakibimizi hafife almıyoruz. Londra'daki maçta iyi bir sonuç almak ve gol atabilmek bizim için önemli“ değerlendirmesinde bulundu.

Şampiyonlar Ligi'ndeki bir diğer Alman temsilcisi Borussia Dortmund'un ikinci turdaki rakibi Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Ukrayna ekibi Shakthar Donetsk oldu. 7 kez Ukrayna şampiyonu olan Shakthar, 2009’da da UEFA Avrupa Ligi’nde şampiyon olmuştu.

Çeyrek finale kalacak olan takımları belirleyecek olan ikini turda, müsabakalar çift maçlı eleme usulüyle oynanacak. İlk maçlar 12-13 ve 19-20 Şubat, rövanş maçları ise 5-6 ve 12-13 Mart tarihlerinde oynanacak.

Kura çekimine göre ikinci tur eşleşmeler şöyle oluştu

Galatasaray (Türkiye) - Schalke 04 (Almanya)

Celtic (İskoçya) - Juventus (İtalya)

Arsenal (İngiltere) - Bayern Münih (Almanya)

Shakthar Donetsk (Ukrayna) - Borussia Dortmund (Almanya)

AC Milan (İtalya) - Barcelona (İspanya)

Real Madrid (İspanya) - Manchester United (İngiltere)

Valencia (İspanya) - Paris Saint Germain (Fransa)

Porto (Portekiz) - Malaga (İspanya)

UEFA Avrupa Ligi’nde de kuralar çekildi

UEFA Avrupa Ligi 2 ve 3’üncü tur kuraları çekildi. Fenerbahçe, ikinci turda; Belarus'un BATE Borisov takımıyla eşleşti. Sarı-lacivertli takım bu turu geçmesi halinde üçüncü turda İtalya'nın Napoli ve Çek Cumhuriyeti'nin Viktoria Plzen takımları arasındaki eşleşmenin galibiyle karşılaşacak.

Çift maçlı eleme sistemiyle oynanacak ikinci tur maçlarında, Fenerbahçe'nin de aralarında bulunduğu seri başı takımlar, ilk maçlarını deplasmanda oynayacak. İkinci turu geçen 16 takım 3’üncü turda çeyrek finale kalma mücadelesi verecek.

UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele eden Alman takımlarından Bayer Leverkusen, ikinci turda Portekiz’in Benfica takımıyla eşleşti. Stuttgart’ın rakibi Belçika’nın Genk ekibi olurken, Hannover 96, Rus temsilcisi FC Anzhi ile eşleşti. Fenerbahçe’nin yer aldığı gruptan ikinci sırada çıkan Borussia Mönchengladbach ise Alman milli oyuncu Miroslav Klose’nin formasını giydiği İtalyan Lazio takımına düştü.

İkinci tur eşleşmeleri

Avrupa Ligi 2'nci turunda mücadele edecek 32 takımın eşleşmesi şöyle:

BATE Borisov (Belarus) - Fenerbahçe (Türkiye)
FC Inter (İtalya) - Cluj (Romanya)
Levante (İspanya) - Olympiacos (Yunanistan)
Zenit (Rusya) - Liverpool (İngiltere)
Dinamo Kiev (Ukrayna) - Bordeaux (Fransa)
Bayer Leverkusen (Almanya) - Benfica (Portekiz)
Newcastle United (İngiltere) - Metalist Kharkiv (Ukrayna)
Stuttgart (Almanya) - Genk (Belçika)
Atletico Madrid (İspanya) - Rubin Kazan (Rusya)
Ajax (Hollanda) - Steaua Bükreş (Romanya)
Basel (İsviçre) - FC Dnipro (Ukrayna)
FC Anzhi (Rusya) - Hannover 96 (Almanya)
Sparta Prag (Çek Cumhuriyeti) - Chelsea (İngiltere)
B. Mönchengladbach (Almanya) - Lazio (İtalya)
Tottenham Hotspur (İngiltere) - Olympique Lyon (Fransa)
Napoli (İtalya) - Plzen (Çek Cumhuriyeti)

Üçüncü tur eşleşmeleri

Napoli / Plzen - BATE Borisov / Fenerbahçe
Leverkusen / Benfica - Dinamo Kiev / Bordeaux
FC Anzhi / Hannover - Newcastle /Metalist
Stuttgart /Genk - Mönchengladbach / Lazio
Tottenham / Olympique Lyon - FC Inter / Cluj
Levante / Olympiacos - Atletico Madrid / Rubin Kazan
Basel / Dnipro - Zenit / Liverpool
Ajax / Steaua Bükreş - Sparta Prag /Chelsea