EN ÖNEMLİ GİRİŞİM

Yönetim, Sportif A.Ş'yi adeta iflastan kurtaracak önemli bir girişimde bulundu. Türk Telekom Arena'nın batı locaları 30 yıllığına Sportif A.Ş.'ye devredildi. Batı localarının 30 yıllık gelir kalemi 123 milyon dolar ediyor. Böylece Galatasaray, loca gelirinin bir bölümünü 30 yıllığına Sportif A.Ş'ye devretmiş olacak. Şirketin özkaynağı daha da güçlünderilmiş bir yapıya kavuşacak.

HİSSE SAHİPLERİ PARA YATIRMAK ZORUNDA!

Bu gelişme sonrasında, Sportif A.Ş'de hisse sahipleri olanlar da aynı oranda şirkete katkıda bulunmak durumunda kalacak. Eğer hisse sahipleri de sermaye artırımında bulunursa, Sar-Kırmızılı kulübün kasasına sıcak para olan 123 milyon dolar girmiş olacak. Aksi halde ise Sportif A.Ş. hisselerinin yüzde 90 yakın bölümü kulübün konrtrolüne geçecek.

KAP'A BİLDİRİLDİ

Yönetimin bu girişimi için KAP'a (Kamuoyu Aydınlatma Platformu) başvuruda bulundu. Bu başvuru kulübün resmi sitesinden de ilan edildi. Böylece Galatasaray 2014 yılında başlayacak UEFA Kriterlerine uyum için önemli bir fırsat elde ederken, şirket sermaye yapısını da çok güçlü bir hale getiriyor.


KÇ(UD/FG)