Real Madrid'e karşı tarihindeki 4. maçını oynayan Galatasaray takımı, 2. yenilgisini almış oldu.

Galatasaray'ın 6 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi


Galatasaray, Real Madrid karşısında aldığı mağlubiyetle UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki 6 maçlık yenilmezlik serisini noktaladı.
Sarı-kırmızılılar, Avrupa macerasında Manchester United ve Braga yenilgileriyle kötü bir başlangıç yaptı. Galatasaray, kendisini çeyrek finale kadar taşıyan yolda oynadığı son 6 maçta mağlubiyet yüzü görmezken, Madrid'de bu unvanını bıraktı.
Son 6 maçının 4'ünü kazanan ''Cim Bom'', 2 karşılaşmasını ise beraberlikle tamamladığı Şampiyonlar Ligi'nde, deplasmandaki 3 maçlık galibiyet serisini de Real Madrid karşısında sonlandırmış oldu.

Burak Yılmaz bu kez boş geçti

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid maçı öncesi çıktığı son 6 karşılaşmada da gol atan ve toplamda 8 gole ulaşan Burak, bu kez boş geçti.
Sahaya çıktığı son 5 resmi maça 7 gol sığdıran yıldız oyuncu, Galatasaray'ın bu önemli karşılaşmasında skor üretemezken, gol krallığında yarıştığı Cristiano Ronaldo'nun da gerisinde kaldı.

İspanyollara karşı 12 maçtır galibiyet yok

İspanyol takımlarına karşı 26. maçına çıkan sarı-kırmızılı takım, üst üste 12. maçta da galip gelemedi.
İspanyol rakiplerine karşı son galibiyetini 2000-2001 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında İstanbul'da 3-2'lik skorla Real Madrid'e karşı elde eden Galatasaray, bu müsabakanın ardından yaptığı 12. maçta üstünlük kuramadı.
''Cim Bom'', İspanyol rakipleriyle yaptığı son 12 müsabakada, 8 yenilgi ve 4 beraberlik elde etti.
Öte yandan, Galatasaray'ın İspanya'da elde ettiği tek galibiyet ise 1999-2000 sezonu UEFA Kupası çeyrek final ilk maçında Real Mallorca'ya karşı 4-1'lik skorla gelmişti.

İki takımdan da 2'şer oyuncu cezalı duruma düştü

Real Madrid-Galatasaray maçında her iki takımdan da 2'şer oyuncu cezalı duruma düştü.
Galatasaray'da Burak Yılmaz ve Dany, Real Madrid'de ise Xabi Alonso ile Sergio Ramos, rövanş maçında takımdaki yerlerini alamayacak.