Karşılaşmaya gösterilen yoğun ilgi İzmir Atatürk Stadı’nda ve çevresinde izdihama neden oldu. Turnike sisteminin yavaş işlemesi nedeniyle giriş kapılarında binlerce kişilik kuyruklar oluştu. Taraftarların önemli bir bölümü müsabakaya girmeyi, başlama düdüğünün ardından başarabildi. Tribünlerde de büyük sıkışıklıklar yaşandı. Açık ve kapalı tribün ile sanayi tarafındaki kale arkasını tamamen dolarken, tribünlerde çok az boşluk kaldı. Mcadeleyi 50 binden fazla tarafar izledi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 3 gün önce Slovenya’da 1-1 berabere kaldıkları Ljubljana maçının kadrosundan üç değişiklik yaptı. Terim, Yekta’nın yerine Engin Baytar’ı, Culio’nun yerine Emre Çolak’ı, Necati’nin yerine ise Johan Elmander’i görevlendirdi. Ljubljana maçının son dakikasında geçirdiği sakatlık nedeniyle sahayı sedyeyle terk eden Semih Kaya’nın ilk onbirdeki yerini alması sarı-kırmızılı taraftarları sevindirdi.

Sarı-kırmızılıların yıldızlarından Hamit Altıntop, ısınmalardan önce sahaya çıktıklarında Bayern Münih’te dört yıl birlikte top koşturduğu eski takım arkadaşı olan Lazio’nun Alman golcüsü Miroslav Klose’yle uzun uzun sohbet etti. Milli yıldıza İzmirli futbolseverler büyük ilgi gösterdi.