Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde düzenlenen imza törenine Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Yandex Kurucusu ve CEO'su Arkady Volozh, Galatasaray Spor Kulübü 2. Başkanı Ali Dürüst, Galatasaray Spor Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan ve Yandex Türkiye CEO'su Bogdan Wisniewski katıldı.


Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Yandex'in Galatasaray Kulubü'nün resmi arama motoru olduğunu söyledi. Yalçındağ, "Biz Türkiye pazarına yeni açılmış bir arama motoruyuz. 15 yıllık geçmişi olan Rusya ve Bağımsız Devletler topluğuna hizmet verdikten sonra şimdi de Türkiye pazarına açıldı. Stratejimiz gittiğimiz yerlerde yerel değerlere büyük önem veriyoruz. Galatasaray Kulübü ile anlaşma yaptık. Taraftarlar yapmış olduğumuz bu anlaşma ile kulüpleri ile ilgili bütün bilgileri çok rahat bir şekilde bulacaklar. Böyle bir anlaşmayı bir spor kulubü ile ilk defa yapıyoruz. Taraftarlara da Galatasaray.net uzantılı mail adresleri vereceğiz" diye konuştu.


Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal da "Galatasaray Kulübü bu tip anlaşmaları sürdürmek eğilimindedir. Taraftarlarımıza ve camiaya onlara yakışan partnerleri getirmek sürecindeyiz" dedi.


Yapılan anlaşma sonrasında ise Mehmet Ali Yalçındağ ve G.Saray Başkanı Ünal Aysal birlikte bir bilgisayar üzerinde iki tarafın anlaşmasını onaylayan düğmeye bastılar ve iki kurumun işbirliği sarı kırmızılı kulübün resmi sitesi galatasaray.org'da yürürlüğe girmiş oldu.


(FOTOĞRAF)