Yıldırım Demirören'i seçimde desteklemeyen iki kulüpten biri olan Galatasaray'ın, federasyonun ilk icraatında Galatasaray'ı zor durumda bırakacak bir harekete geçmesi üzerine, bunu bir hesaplaşma olarak değerlendiriyor. Sarı kırmızılı kulübün birçok üyesinin, yönetime çektikleri faks ve maillerle Yıldırım Demirören'in şahsına dava açılması için kulübe uyarıda bulundukları öğrenildi. Demirören federasyonunu göreve geldiği ilk günden beri ılımlı bir şekilde takip eden Sarı kırmızılı kulüp, ayrıca başkan Ünal Aysal'ın şike süreci ile ilgili olarak yönetime konuşma yasağı koymasına karşın Disiplin Kurulu'na sevkedilmesi, Galatasaray'ın tepkisinin taşmasına neden oldu.

TFF'nin Antalya'dan yaptığı açıklamanın ardından Federasyonu istifaya davet eden Sarı kırmızılı yönetim, olayın Avrupa medyasında da "Galatasaray da disiplin kuruluna sevkedildi" yönünde haberlerle duyurulması üzerine, federasyona olan tepkisini artan şiddetle sürdürme kararı aldı. Daha önce asbaşkan Adnan Öztürk'e konuşma yasağı koyan başkan Ünal Aysal'ın bu kararından büyük pişmanlık duyduğu öğrenildi.

Galatasaray, TFF'ye yazdığı ilk uyarı mektubunda ise kulüp olarak bu uygulamadan ötürü UEFA'dan bir yaptırımla karşı karşıya kalmaları halinde bunun TFF'den tazmini için haklarını saklı tuttuklarını bildirdi.


KÇ(UD/FG)