Sarı kırmızılı kulüp, futbolda liderliğini sürdürüp, şampiyonluk yolunda en şanslı ekip olarak gözükürken, erkek ve bayan basketbolda da oldukça başarılı bir sezon geçiriyor. Erkek basketbolda tarihinde ilk kez Euroleague'ye yükselen sarı kırmızılılar, kadın basketbolda Avrupa'da kupa kazanmayı hedefliyor. Sarı kırmızılı kadın basketbol takımı son olarak ezeli rakibi Fenerbahçe'yi yenerek bu sezon Cumhurbaşkanlığı Kupası'ndan sonra Türkiye Kupası'nı da müzesine götürmeyi başardı.

Sportif başarılar sarı kırmızılı camiada büyük memnunlukla karşılanırken, Ünal Aysal yönetimi 31 Mart günü yapılacak Mali Kongre'ye büyük bir rahatlıkla girecek.

Son yıllarda sarı kırmızılı kulübün mali kongreleri çoğunlukla gergin geçmiş ve genel kurullarda sürekli artan borç tenkitleri başkan ve yöneticilere zor anlar yaşatmıştı. Ünal Aysal ise sadece sportif açıdan değil, mali yönden de sarı kırmızılı kulübün yapısını toparlamış durumda. Mali kongrede üyelere sunulacak kitapçıkta hazırlanan borç alacak tablosunda yıllar sonra ilk kez sarı kırmızılı kulübün borçlarının azaldığı görülüyor. Aşağıdaki tablo da Galatasaray'ın bir yıl öncesine kadar borcunu Amerikan Doları olarak gösteriyor.

18 Mayıs 2011 31 Aralık Muaccel

(Vadesi geçmiş borç) 56.2 milyon 31.3 milyon

Toplam borç 315 milyon 251.9 milyon

Faizi ile birlikte kredi borcu 149.6 milyon 110.1 milyon

Kredi karşılığı teminatlar 850.5 milyon 531.6 milyon


KÇ(UD/FG)