KKTC Galatasaraylılar Derneğini'nin açılışını gerçekleştirmek üzere kendi uçağıyla adaya giden Ünal Aysal'ın beraberinde bazı kulüp yöneticileri de yer aldı. Ünal Aysal ve ekibinin KKTC'deki temasları çerçevesinde ilk olarak KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'ya oldu. KKTC Cumhurbaşkanlığı'nda gerçekleşen kabulde konuşan Aysal, KKTC'ye gelen 4. Galatasaray Başkanı olduğunu belirterek kendinden sonraki başkanların bunu gelenekselleştirmesini umduğunu söyledi. Kıbrıs'ın ikliminin özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında idman yapmaya oldukça müsait olduğunu söyleyen Aysal, KKTC'de yapacakların yatırımın bir an önce hayata geçmesini istediklerini, kulübün önünün açık ve imkanlarının buna müsait olduğunu dile getirdi.

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu da, tüm sporseverlerin Galatasaray Başkanı'nı adada görmekten mutlu olduğunu dile getirerek Galatasaray taraftarlarının KKTC'de büyük bir camia olarak organizasyonlar kurduğunu hatırlattı.

Türkiye'deki 3 büyük takımın galibiyeti sonrası KKTC'de de sokakların gençlerle dolduğunu söyleyen Eroğlu, spor ambargosuna rağmen spor ve kulüp sevgisinin büyük olduğunu ve taraftarların özel turlarla Türkiye'ye maç izlemeye gittiklerini kaydetti. Antalya gibi KKTC'nin de kamp olanakları açısından kulüplere ev sahipliği yapmasını istediklerini söyleyen Eroğlu, bazı otellere sahalar için çağrı yapmalarına rağmen bu konuda istenilen noktada olunamadığını ifade etti.

"BU YIL RAHAT RAHAT MAÇ İZLİYORUZ"

Geçen yıl sıkıntıyla izledikleri Galatasaray maçlarını bu sezon zevkle izlediklerini dile getiren Eroğlu, iyi bir takım kurulmasından dolayı Başkan Aysal'ı da kutladı ve Türk futbolu geliştikçe Türk futbolcularının isminin Avrupa'da daha çok duyulacağını söyledi. Ziyaretin sonunda Başkan Aysal Eroğlu'na yıkılan eski Ali Sami Yen Stadı'ndan bir hatıra ve kum hediye ederken, Eroğlu da Aysal'a ipek kozasından bir tablo takdim etti. Aysal ve ekibi sırasıyle KKTC Meclis Başkanı Hasan Bozer ve KKTC Başbakanı İlksen Küçüğü ziyaret edecek. Daha sonra ise KKTC Galatasaraylılar Derneğinin açılışını katılacak. KKTC'deki günübirlik ziyareti çercevesinde son olarak 'Sarı-Kırmızı Kıbrıs' balosu na katılacak olan Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, daha sonra KKTC'den ayrılacak.


AR-ST(UD/FG)