HSV TESİSLERİNİ GEZDİLER

Ünal Aysal ve ekibi, Hamburg Galatasaylılar Derneği başkanı Mehmet Günyar, GSK başkanı Kamuran Pelek, başkan yardımcısı Timur Dengiz, Hamburg Galatasaylılar Derneği kurucu başkanı Behçet Algan ile birlikte  Hamburg HSV başkanı Carl-Edgar Jarchow ile de bir görüşme yaparak,  önümüzdeki döneme yönelik Avrupa’daki projelerine Hamburg’dan start vereceklerinin de sinyalini vermiş oldular.

GOL LOUNGE’DE ÇAY MOLASI VERDİLER

 Ünal Aysal, HSV’nin tesislerini gezdikten sonra Hamburg Galatasaraylılar Derneğinin de bulunduğu Nobistor caddesindeki ( Altona) Gol Lounge’de lokalinde kısa bir bir çay molasında bulundu. Kısa zaman içinde ziyaretten haberdar olan taraftarların akınına uğrayan Gol Lounge‘ de dikkatle dinlenen başkan Aysal, kendilerinin diğer takımlarla karşılaştırılmasını doğru bulmadığını açıklayarak, Napolyon’un „para,para,para“ özdeyişini de örnek verip,  yeni yaptıkları bomba transferler konusunda takımlarının maddi gücüne özel bir vurguda bulundu.

"Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkması halinde çilek gelecek demiştim. Sneijder ve Drogba transferleriyle pastamızda bir değil iki çilek oldu" diye konuştu.

Ünal Aysal, "Aslında ihtiyacımız olan oyuncuları aldık. Çok iyi oyuncular transfer ettik. Ama Galatasaray da çok büyük bir kulüp, zaten başkası da yakışmazdı" dedi.


Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Hamburg gezisinin amacı ve Didier Drogba transferi ile de şu açıklamalarda bulundu.

"Drogba ile temasa geçen tek kulüp biz değildik ama başarılı olduk. Hem Drogba adına hem de bizim adımıza iyi bir transfer oldu çünkü ihtiyacımız olan bölgeye transfer yaptık. Drogba'nın bizi tercih etmesinde İstanbul, Spor Toto Süper Lig ve Galatasaray'ın cazibesi etkili oldu. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkması halinde çilek gelecek demiştim. Sneijder ve Drogba transferleriyle pastamızda bir değil iki çilek oldu." diyerek Galatasaray'ın ismi sayesinde birçok transferde diğer kulüplerin önüne geçtiğini belirtti. 

"Alt yapı için yurt dışında girişimlerimiz olacak"

Aysal, Hamburg'a yaptığı gezi ile ilgili ise "Daha evvel İtalya'ya da aynı sebeple gitmiştim. Orada iki kulüple Galatasaray'ın alt yapı çalışmaları için görüşmelerimiz oldu. İstikbalin altyapıda olduğunu düşünüyorum ve bu doğrultuda Türkiye'deki çalışmalarımıza paralel olarak yurt dışında da çalışıyoruz. Fakat bu proje için en iyi yerleri belirlemeye çalışıyoruz. Almanya'da çok Türkiye kökenli var ve bundan faydalanmak istiyoruz. Çalışmalarımızı tamamlayıp Hamburg, Frankfurt veya Köln şehirlerinden birinde karar kılacağız." sözleriyle altyapıyı güçlendirme çalışmalarının bütün hızıyla devam ettiğini ifade etti.

"Schalke küçümsenmemeli"

Son olarak Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak Schalke maçlarını değerlendiren Aysal, "Schalke takımı çok önemli bir rakip. Rakibimizi küçümsemek hata olur. Hatta, ben, Schalke'nin dünyanın en iyi kulüplerinden biri olduğunu düşünüyorum. Bizim de onlarla yarışabileceğimiz bir noktada olmamız gerektiği için bu transferleri gerçekleştirdik. Tahmin ediyorum ki başarılı olacağız." sözleriyle rakibin küçümsenmemesi gerektiğinin altını çizdi.

HAMBURG‘ DAN FRANKFURT’TA GİTTİLER

Taraftarlar ve Hamburg Galatasaraylılar Derneği yöneticileriyle ve bir grup Galatasaylı işadamıyla birlikte toplu resim çektirdikten sonra Goal Lounge’den ayrılan Ünal Aysal ve ekibi havalimanının yolunu tuttular.  Kısa bir zaman sonra tekrar Hamburg’a geleceği açıklanan Ünal Aysal ve ekibinin ziyareti Hamburg ve çevresindeki genç futbolcular için de yeni bir heyecan yarattı.

MEHMET GÜNYAR: ÜNAL AYSAL’IN GELMESiNDEN ÇOK MUTLUYUZ

Galatasaray yöneticilerinin geçmişten günümüze neden Hamburg’u kendilerine üs seçtiklerini sorusunu yönelttiğimiz Hamburg Galatasaylılar Derneği Başkanı Mehmet Günyar, „ Eski başkanımız Özhan Canaydın da üç kez Hamburg ziyaretinde bulunmuştu“ dedikten sonra, "bu konuda ziyaretlere öncülük eden Türkiye’deki ve Hamburg’daki büyüklerimizin özel bir yeri olduğunu söylemeden geçemeyiz" açıklamasında bulundu. „Neden Fenerbahçe’nin, Trabzon’un  veya Beşiktaş’ın başkanı gelmiyor da bizim ki geliyor“ diyen Günyar ve basın ve medyadan sorumlu Esat Erverdi, Hamburg’da Galatasaraylılar olarak kurumlaşmak istiyoruz dediler.

Hamburg’da bizden başka 23 Nisan, 29 Ekim , 1 Mayıs ve 19 Mayıs turnuvaları düzenleyen başka bir takım var mı” diyen başkan Günyar, 531 aile üyelerinin olduğunu açıklayarak şuan itibarıyla 75 olan aktif üye sayılarını daha da yükseltmenin çabaları içinde olduklarını  belirtti. Ünal Aysal‘ın ziyaretinin duyulmasıyla üyelik başvurularında ciddi bir artış olduğunu da açıkladıktan sonra değerli başkanımızın ziyareti bizleri çok memnun etmiştir açıklamasında bulundu.