KKTC Galatasaraylılar Derneği'nin Göçmenköy'deki yeni binasının açılışı için Lefkoşa'da bulunan Başkan Aysal, DHA'ya özel açıklamalarda bulundu. Aysal, sarı-kırmızılı takımın Süper Lig'in 31. haftasında Fenerbahçe ile yapacağı derbi maçla ilgili olarak şunları söyledi:

"Galatasaray'ın derbi şansı çok yüksek. Fenerbahçe maçı bizim için diğer maçlardan çok çok farklı bir karşılaşma olmayacak. Geçtiğimiz dönemlerdeki maçları gördünüz. Galatasaray bu standardını Fenerbahçe maçında da devam ettirirse, şansımızın çok yüksek olduğunu tahmin edebilirsiniz. Ama maç maçtır, bu bir derbidir, her türlü neticeye açıktır ve şanslar eşittir."

"Karşılaşmada siz de Şükrü Saracoğlu Stadı'nda olacak mısınız" sorusu üzerine Aysal, "Aziz Bey olsaydı muhakkak olurdum. Ancak Aziz Bey olmadığına göre bunu daha ciddiyetle düşünmem gerekiyor" dedi.

Play Off sisteminin, Türkiye gibi büyük bir ülkenin büyük ligine uymadığını ifade eden Aysal, "Play Off konusundaki görüşümü biliyorsunuz zaten. Play Off'un Türkiye için uygun olmayan bir yöntem olduğunu, Galatasaray bu puan farkını aşmadan evvel de söylemiştim. İlk ortaya çıktığı gün de söylemiştim. Galatasaray bugün 9 puan önde de, ben onun için böyle konuşuyorum gibi bir izlenim içine kimse girmesin. Bugün de aynı duruşu ve aynı görüşü devam ettiriyorum. Play Off suni bir sistem. Türkiye'ye uymuyor. Türkiye gibi büyük bir ülkenin büyük ligine uymuyor. İnşallah bundan sonra bunu yaşamayız" şeklinde konuştu.

Hakkında 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak Galatasaray Kulübü'nün eski başkanı Adnan Polat'ın alnı ak çıkacağına inandıklarını belirten Ünal Aysal, "Her türlü araştırmayı büyük bir titizlikle yaptık. Eski başkanımızın herhangi bir uygunsuz davranışını göremedik. Emin olun bunu bulabilseydik, bunu herkesten evvel dile getirirdik. Galatasaray, kendi içinde kendi kendisini kritike etmesini bilen bir camia. Ama en ufak bir sorun göremedik. Kendisine zaten böyle bir belge de verdik. Zaten kendisi mali yönden ibra edildi. Ondan evvel kaç tane denetim geçirdi. Ben görmesem bu denetimlerin görmesi gerekirdi. O yüzden bu işten Adnan Başkan'ın alnı ak çıkacağına inanıyoruz. Kendisinin arkasında olacağız. Desteğimiz devam edecek" diye konuştu.

Yıldırım Demirören'in, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olmasıyla ilgili de Ünal Aysal, şöyle konuştu:

"Yıldırım Bey'in şahsına karşı herhangi bir reaksiyon göstermedik. Sadece Yıldırım Bey'in Beşiktaş takımının başından geldiği için ve üstünde Beşiktaş arması olduğu için bu görevi özellikle bu dönemde yapmaması gerektiğini etik yönden kritike ettik. Karşısında da olmadık. Açıkça şu adayı destekliyoruz gibi bir beyanatımız da olmadı. Bu konuda biz seçilmiş olan federasyona güvenmek ve desteklemek zorundayız. Çok zor bir görevleri var. İnşallah başarırlar. Ama burada başkanımız tarafsız olmak zorunda, Türkiye'yi düşünmek zorunda, Türkiye'nin menfaatlerini düşünmek zorunda. Ama her şeyden önce başkanımızın çok iyi bir destek görmesi gerekiyor ki başarılı olsun. Biz bu desteği göstereceğiz. Ama çözüm maalesef bizim elimizde değildir. İnşallah önümüz kesilmez, bütün endişemiz buydu. Bugüne kadar farkındaysanız biz şu takım şu cezayı alsın, şu takım bunu yapmasın, gitmesin, gelmesin gibi şeylerimiz olmadı. Bizim tek endişemiz, Galatasaray'ın önü kesilmesin. Bizim bir programımız var, bu programı tatbik etmek ve dışarıda başarılarımızı sürdürmek istiyoruz. Bütün takımların istikbali yurt dışındaki başarılara bağlıdır. Bu bizim için olduğu kadar Fenerbahçe ve Beşiktaş için de şart. Ama eğer kısa sürede bazı takımlarımız gidememe gibi bir durumla karşı karşıya kalırsa, ki Fenerbahçe bunu yaşadı, buna da katlanmak gerekecek."


ST(OS/FG)