İki takım, 13 bin 379 gün önce son olarak Balıkesirspor'un o dönemki ismiyle 1'inci Lig’de yer aldığı 1975-76 sezonunda İstanbul İnönü Stadı’nda karşılaşmış, 11 Nisan 1976’da oynanan maç, 2-0 Galatasaray’ın üstünlüğü sonuçlanmıştı. Bu müsabakadan sonra geçen 36 yılda iki takımın yolları bir daha kesişmedi.

"FUTBOL SÜRPRİZLERE AÇIK"

Türk Telekom Arena’da saat 19.00’da başlayacak karşılaşma için özel bir prim belirlemediklerini açıklayan Balıkesirspor Kulübü Başkanı Tuna Aktürk, şunları söyledi:

"Galatasaray’a saygı duyuyoruz. Çok büyük bir takım. Ancak futbol her zaman sürprizlere açıktır. Öncelikle centilmence, güzel bir maç olmasını diliyorum."

4 EKSİĞİ VAR

Kırmızı beyazlı ekipte sakat olan Ali Akburç, Orhan Terzi ve Gökhan ile cezalı Coşkun Yılmaz forma giyemeyecek.

SON GOL TERİM'DEN

İnönü Stadı’nda Galatasaray’ın 2-0 kazandığı son müsabakada attığı penaltı golüyle skoru 2-0’a taşıyan Fatih Terim, bugünkü karşılaşmada sarı kırmızılı ekibin teknik patronu olarak sahada yer alacak.

CANER GOL ATMIŞTI 

Balıkesirspor’da ise daha önce Galatasaray’a karşı forma giymiş 4 oyuncu bulunuyor. Ali İşleyen, Coşkun, Caner ve Salih, 2010-11 sezonunda Beypazarı Şekerspor formasıyla yine bir kupa maçında sarı kırmızılı ekibe rakip olmuş, Galatasaray'ın 3-1 kazandığı karşılaşmada Ankara temsilcisinin tek sayısını bugünkü maçta da oynaması beklenen Caner atmıştı.


CY(YC/AÖ)