Sarı kırmızılı yönetimin transferi aceleye getirmemesinin kendine göre haklı nedenleri var. Avrupa'da transferin durgun olması ve kulüplerin büyük bir bölümünün transferde sessiz kalması, Galatasaray Yönetimi'ni rahatlatıyor. Çünkü Türk kulüplerine transferde rakip olup, üstünlük sağlayacak ülkelerin kulüpleri ekonomik krizden başını kaldıramıyor.

Ekonomik krizden en fazla etkilenen İtalya, Yunanistan ve İspanyol kulüpleri, UEFA'nın 2014'de uygulamaya koyacağı kriterler yüzünden borçlarını eritme telaşına düşmüş durumda. Böylelikle daha önce Galatasaray ve Fenerbahçe'nin talip olduğu oyuncuların çoğunlukla İtalya ve İspanya kulüplerini tercih etmeleri geçmişte kaldı.

Dünya devi Real Madrid, örneğin Hamit Altıntop'a yılda 4 milyon Euro'ya yakın bir para ödüyordu. Real Madrid kadroda sürekli yer alamayan Hamit'in maliyetinden kurtulmak için gitmesine izin veriyor. Real Madrid, Hamit için istediği 5 milyon Euro'luk bonservis bedelini 3 milyon Euro'nun altına düşürdü. Bu durum doğal olarak oyuncuyu da etkiliyor, Hamit'in istediği parayı kriz içindeki Avrupa kulüpleri veremeyince, millli yıldızın Galatasaray'ın teklifini yeniden değerlendirme durumu ortaya çıktı.

Galatasaray Yönetimi, tüm Avrupa'yı etkisi altına alan Akdeniz ülkelerindeki krizin meyvesini önümüzdeki günlerde toplayabilir. Sarı kırmızılıların transferini düşündüğü Melo, Assaidi ve Anderlecht'in golcüsü Matias Suarez gibi yıldız isimlere diğer Avrupa kulüplerinden yüksek rakamlarda teklif gelmemesi, Galatasaray'ın transferde elini güçlendiren bir etken olarak görülüyor.


KÇ(UD/FG)