Ünal Aysal ve arkadaşlarının amacı ise sportif başarıları yeni tesislerle taçlandırmak. Galatasaray Yönetimi'nin tesisleşme açısından öncelikli iki planı var. Mecidiyeköy'deki araziyi gelir getirecek bir iş hanı yaptırmak ve Aslantepe'deki Ali Sami Yen Spor Kompleksi içine, Türk Telekom'un yanına 10 bin kişilik bir salonu kondurmak.

Başkan Ünal Aysal, özellikle basketbol takımının bu sezonki başarısının ardından kendilerine ait bir salonun hayalini biran önce gerçekleştirme amacında. Bu amaçla Ankara ile görüşmeler başlandı ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile de bu yönde görüşmeler başlandı. Şimdi Galatasaray'da stadın yanında yapılacak salon ciddi bir biçimde konuşulmaya başlandı. Ancak bazı sorunlar hayali kurulan salonun, Türk Telekom Arena'nın yanına yapılmasının çok zor olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Galatasaraylı bir yönetici stadın yanına salon yapılması düşünülen arazide böyle bir şeyin imkansıza yakın olduğunu belirtip şu açıklamayı yaptı;

"Salonu düşünülen yere yapmak mümkün değil. Çünkü temel için yapılacak kazı Türk Telekom Arena'nın temeline zarar verebilir."

Galatasaray arazi açısından bu sıkıntıyı yaşarken, salon projesinde Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile yapılan görüşmeye rağmen devlet desteğini alabilmiş değil. Çünkü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'a randevu dahi vermediği konuşuluyor.

Bu gelişmeler sonrasında Galatasaray Yönetimi'nin bir bölümü ise salon yapmanın şimdi zorunluluk olmadığını düşüncesinde. Aynı yöneticiler, önümüzdeki sezon basketbol takımı için Sinan Erdem Salonu'nun kiralanma yoluna gidilmesi ile hem daha büyük ve modern bir salona kavuşulacağı, ayrıca Abdi İpekçi'de yaşanan trafik sıkıntısının da önüne geçileceği görüşünü savunuyor.


KÇ(UD/FG)